Emlékezz a teremtődre!

„Emlékezzél meg Teremtődről ifjúságod idején, míg a veszedelem napjai el nem jönnek, és míg el nem közelednek azok az esztendők, amelyekről ezt mondod majd: Nem szeretem ezeket.” (Prédikátor könyve 12,3)

Szeretném, ha le tudnám írni a keresztényi élet szépségét: az élet reggelétől kezdve a természet és Isten törvénye által irányítva a keresztény állandóan előre és fölfelé halad. Naponta közelebb jut mennyei otthonához, ahol az élet koronája vár rá és egy új név, „amelyet senki sem tud, csak az, aki kapja” (Jelenések könyve 2,17). Mindig növekszik a boldogságban, szentségben és szolgálatban. Minden év előrehaladása felülmúlja az előző esztendeit.

Isten egy létrát adott az ifjúság elé, amely a földtől az égig ér. E létra felett Isten vár rájuk, és a létra minden fokára ragyogó dicsősége árad. Figyeli azokat, akik fölfelé kapaszkodnak, és segítséget küld nekik, ha ellankadnak. Hirdesd örömmel, hogy senki sem marad ki a mennyei városból, aki kitartóan igyekszik fölfelé a létrán. (Youth’s Instructor, 1902. június 26.)

Isten angyalai, akik fel- és leszállnak azon a létrán, amelyet Jákob álmában látott, segítenek minden embernek, aki el akar jutni a mennybe. Őrzik Isten népét, és figyelik minden lépésünket. Azok, akik megteszik a fölfelé vezető, ragyogó utat, elnyerik jutalmukat: bemennek Uruk örömébe. (Review and Herald, 1884. augusztus 19.)

A gyermekkortól gyakorolt istenfélelem biztosítja mindazt, ami az életet boldoggá teszi. Azok, akik csak akkor kezdik keresni Istent, amikor életük ideje már majdnem lejárt, elveszítik a tiszta, nemes élet boldogságát, amelyet sosem nyújthatnak az evilági élet múló élvezetei. Akik régen megismerték Istent, akik ifjúságuktól fogva a menny tiszta forrásából merítették boldogságukat, előkészültek arra, hogy Isten családjának tagjai lehessenek. (Youth’s Instructor, 1900. október 25.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor