Jó cselekedet és békesség

„A te törvényed kedvelőinek nagy békességük van, és nincs bántódásuk.” (119. Zsoltár 165)

Ha a lélek szabad és boldog a jó cselekedet tudatában, s az örömteli megelégedettség érzése járja át, amiért boldoggá tesz másokat, ez a tudat olyan jókedvre derít, amely az egész szervezetünkre hatással van. Akadálytalanná teszi a vérkeringést, és felüdíti az egész szervezetet. Isten áldása gyógyító erő, és akik bővelkednek a jótéteményben, tapasztalják ezt a szívükre és életükre árasztott csodálatos áldást. (Christian Temperance and Bible Hygiene, 13. o.)

Azokat, akik követik a bölcsesség és szentség útját, s nem merülnek hiábavaló szórakozásokba, nem fogja gyötörni a hasztalan bánkódás az elpazarolt órák miatt, nem szomorkodnak, és nem kínozza őket a félelem.

A szórakozások feltüzelik az elmét, de utána bizonyosan nyomott hangulat következik. A hasznos munka és mozgás sokkal egészségesebb befolyást gyakorol az elmére, megerősíti az izmokat, javítja a vérkeringést, és valódi segítségnek bizonyul az egészség helyreállításában.

A jó cselekedet a legjobb orvosság a beteg test és lélek számára. Isten különös áldása, amely megnyugszik azon, aki elfogadja: egészség és erő. (Review and Herald, 1872. március)

A jó cselekedet a jótevő és azt elfogadó számára egyaránt áldás. Ha mások javát keresve elfeledkezel magadról, győzelmet aratsz saját erőtlenségeiden! A jó cselekedet nyomán érzett megelégedés nagyban hozzásegít a gondolkodásod egészséges működésének helyreállításához. A jó cselekedet megeleveníti a lelket és felpezsdíti az egész testet. (Bizonyságtételek, II. köt., 534. o.)

Akinek a lelke nyugodt és megelégedett Istenben, az egészség útján halad. (Review and Herald, 1880. március 11.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video