Ne változtasd a nappalt éjszakává

„Te rest, meddig fekszel? Mikor kelsz fel szunnyadásodból?” (Példabeszédek könyve 6,9)

Az egészség nagy kincs – a legértékesebb vagyon, amit halandó emberek birtokolhatnak. A gazdagságot, dicsőséget, tanultságot túl drágán vásároljuk meg, ha az egészségünk elvesztésébe kerül. E szerzemények egyike sem nyújthat boldogságot, ha nincs egészségünk. Az Istentől kapott egészségünkkel való visszaélés rettenetes bűn, mert gyengíti az életerőnket, és vesztesekké tesz bennünket. (Counsels on Health, 186. o.)

Általános az a szokás, hogy a nappalt éjszakává és az éjszakát nappallá változtatják. Sok ifjú mélyen alszik reggel, amikor fel kellene kelnie az éneklő madarakkal, és tevékenykednie kellene, hiszen az egész természet ébren van. Jó, ha a fiatalok megszokják a rendszeres időben való lefekvést és felkelést. Határozzák el szívükben, hogy elfogadják a fegyelmezést, és rendszert visznek az életükbe, mert az ilyen szokások áldásukra szolgálnak. (Youth’s Instructor, 1893. szeptember 7.)

Mivel testünk újjáépítése a pihenés óráiban történik, ezért különösen fiatalkorban nagyon fontos, hogy rendszeresen és eleget pihenjünk. (Nevelés, 205. o.)

A szórakozni vágyók divatos, éjszakai összejövetelekre járnak, az idegrendszert gyengítő szórakozásokkal töltik az Istentől kapott drága óráikat, amelyeket nyugodt pihenésre és alvásra kellene fordítaniuk, hogy szervezetük felüdüljön. Az éjszakázás elrabolja arcukról az egészség rózsás színét, amit azután szépítőszerekkel próbálnak pótolni. (The Health Reformer, 1871. október)

Nem volna jobb, ha azok, akik az éjszakát nappallá és a reggel üdítő óráit éjszakává teszik, megváltoztatnák ezt a szokásukat? Ha a fiatalok kialakítanák a rendszeresség és a rend szokásait, akkor egészségi állapotuk és memóriájuk javulna, lelkületük és hajlamaik jó irányba változnának. (Youth’s Instructor, 1897. január 28.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor