Az éltető víz

„Jézus felelvén ezt mondta neki: Mindaz, aki ebből a vízből iszik, ismét megszomjazik, valaki pedig abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, örök életre buzgó víznek kútfeje lesz őbenne.” (János evangéliuma 4,13–14)

A tiszta víz a menny egyik legértékesebb áldása, egészségben és betegségben egyaránt. Megfelelő használata elősegíti, hogy egészségesek legyünk. A víz az az ital, amelyet Isten adott az emberek és az állatok szomjúságának csillapítására. Igyatok belőle bőven, mert segít a szervezet szükségleteinek ellátásában és a betegségek legyőzésében. A víz külső használata az egyik legkönnyebb és legmegfelelőbb módja a vérkeringésünk szabályozásának. (The Ministry of Healing, 237. o.)

A tiszta víz ivása és a friss levegő belégzése felélénkíti létfontosságú szerveinket, megtisztítja a vért, és segíti szervezetünket a betegségek legyőzésében. (Hogyan őrizhetjük meg az egészségünket?, IV., 55. o.)

A víz a legjobb folyadék szöveteink megtisztítására. (Review and Herald, 1884. július 29.)

Ha a szenvedők segítenék szervezetük erőfeszítéseit a tiszta, lágy víz felhasználásával, sok szenvedést elkerülnének. (Hogyan őrizhetjük meg az egészségünket?, IV., 60. o.)

A bölcsen és ügyesen alkalmazott vízkezelés életet menthet. Szorgalmasan tanulmányozzuk, hogyan használjuk fel a vizet a betegek gondos kezelésében! Imádkozzunk hittel a beteg ágyánál! Bátorítsuk arra, hogy fogadja be a szívébe Isten ígéreteit. (Medical Ministry, 227. o.)

A felüdítő víz, amely feltör a kopár, kiszáradt földből, s virágba borítja a pusztát és életet ad az elveszendőknek – az isteni kegyelemnek jelképe, amelyet egyedül Jézus Krisztus adhat nekünk. Ez amaz élő víz, amely megtisztítja, felüdíti és megeleveníti lelkünket. (Pátriárkák és próféták, 412. o.)

Keleten a vizet Isten ajándékának hívták. (Jézus élete, 183. o.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor