Napfény

„Valóban édes a világosság, és jó a mi szemeinkkel néznünk a napot.” (Prédikátor könyve 11,7)

Csak kevesen tudják: ahhoz, hogy egészségesek és vidámak legyünk, szükségünk van bőséges napfényre, tiszta levegőre és testmozgásra. Sajnáljuk a kicsiny gyermekeket, akiket benn tartanak, amikor odakint fényesen süt a nap. (The Health Reformer, 1871. április)

Fiaitokat és leányaitokat öltöztessétek megfelelően! Engedjétek ki őket, mozogjanak a szabad levegőn, hogy egészségesek és boldogok legyenek! (Christian Temperance and Bible Hygiene, 91. o.)

A sárguló, satnya gabona, amely kora tavasszal, még a hidegben bújt ki, akkor veszi fel egészséges, természetes zöld színét, amikor több napon át érték az egészséget és életet adó napsugarak. Menjetek ki a napfényre, s a növényzettel együtt élvezzétek a nap melegét, életadó, gyógyító erejét! (The Health Reformer, 1871. május)

Otthonunkban egyetlen helyiséget se tekintsünk jól berendezettnek a megvidámító, megelevenítő világosság és napfény nélkül, amely a menny ajándéka az ember számára.

Amikor Isten a mi világunkat teremtette, és sötétség volt a mélység színén, így szólt: „Legyen világosság!” És világosság lett, s Isten látta, hogy jó a világosság. Ne zárjuk be otthonunkat a napfény elől, ne rekesszük ki a világosságot, amelyet Isten jónak mondott! (The Health Reformer, 1871. április)

Ha azt akarod, hogy otthonod barátságos és vonzó legyen, tedd ragyogóvá: ehhez napfényre és friss levegőre van szükség. A drága napfény kifakíthatja szőnyegeidet, de egészséges arcszínt kölcsönöz családodnak. Ha örülsz Isten jelenlétének, s komoly, szerető szíved ragaszkodik Teremtődhöz és családodhoz, ha otthonotokat ragyogóvá teszi a friss levegő és a napfény, ez az otthon földi mennyország lesz családod számára. (…)

A mozgás, a levegő és a napfény olyan áldások, amelyeket a menny ingyen kínál mindenkinek, s életet és erőt adnak mindnyájunknak. (Counsels on Health, 196., 54. o.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor