A levegő amelyet belélegzünk

„Ő ad mindeneknek életet, leheletet és mindent.” (Apostolok cselekedetei 17,25)

A levegő a menny ajándéka, amely energiával tölti fel a szervezetünket. (Bizonyságtételek, I. köt., 701. o.)

A tüdőknek folyamatosan tisztulniuk kell, el kell távolítaniuk a méreganyagokat a szervezetünkből, azért állandóan friss levegőre van szükségük. (The Ministry of Healing, 274. o.)

Nagyobb mértékben függünk a belélegzett levegőtől, mint az elfogyasztott ételtől. Férfiak és nők, fiatalok és idősek, akik egészséget kívánnak és tevékeny életet szeretnének élni, gondoljanak arra, hogy ez lehetetlen a jó vérkeringés nélkül. Bármi a foglalkozásuk, szánják rá magukat, hogy a lehető legtöbbet mozogjanak a friss levegőn. Érezzék vallási kötelességüknek, hogy legyőzzék azokat az akadályokat, amelyek a zárt helyiségekben tartják őket, megfosztva a szabad levegőtől és a mozgástól. (Counsels on Health, 173. o.)

A tiszta levegő a menny értékes kegyelmi ajándéka, amelyet mindenki elnyerhet, s megelevenítő befolyásával mindenkinek áldására szolgál, ha beengedi. Üdvözöld örömmel, szeresd, és értékes orvosságnak bizonyul számodra, megnyugtatja idegeidet. A tiszta, friss levegő hatására vérünk egészségesen kering a szervezetünkben. Felfrissíti testünket, erőssé és egészségessé tesz, s jó befolyása érezhetővé válik elménk működése szempontjából. Nyugalmat és derűt ad, fokozza az étvágyat, tökéletessé teszi az emésztést, és egészséges, édes álmot eredményez. (Bizonyságtételek, I. köt., 702. o.)

A felüdítő, tiszta, friss levegő Isten ajándéka mindenki számára. Lehetetlen, hogy vidámak, egészségesek és boldogok legyünk, ha nem értékeljük a menny gazdag adományait, és nem engedjük meg, hogy betöltsék feladatukat. A friss levegő az egyik legnagyobb áldás, amelynek örvendhetünk. (Counsels on Health, 60. o.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor