Légy egészséges!

„Szeretett barátom, kívánom, hogy mindenben jól legyen dolgod, és légy egészséges, amint jó dolga van a lelkednek!” (János apostol III. levele 3)

A Megváltó azt az erőt mutatta be csodáival, amely állandóan munkálkodik az érdekünkben, hogy fenntartson és meggyógyítson bennünket. A természet tényezői által Isten munkálkodik napról napra, óráról órára, pillanatról pillanatra, hogy életben tartson bennünket, felépítse szervezetünket és helyreállítsa működését. Ha testünk valamely része megsérül, azonnal megkezdődik a gyógyulási folyamat, szervezetünk gyógyító tényezői munkába állnak, hogy helyreállítsák az egészségünket. Az e tényezők által működő erő Isten ereje – amikor valaki felépül a betegségéből, Isten az, aki meggyógyította őt.

Az Izraelhez intézett szavak igazak azokra vonatkozólag is, akik ma gyógyulnak meg testi-lelki betegségükből: „Én vagyok az Úr, aki meggyógyítalak téged!” (Mózes II. könyve 15,26)

Az alábbi szavakból kitűnik, hogy mit kíván Isten minden embernek: „Szeretett barátom, kívánom, hogy mindenben jól legyen dolgod, és légy egészséges, amint jó dolga van a lelkednek” (3Jn 2).

Az igazi orvosság a tiszta levegő, napfény, önmegtartóztatás, nyugalom, mozgás, helyes étrend, a víz külső-belső használata, bizalom az isteni erőben. (The Ministry of Healing, 127. o.)

Isten gondoskodott arról, hogy a természet eszközei által egészséget nyerhessen testünk, elménk és lelkünk. Az egészségesek azért kapják ezeket, hogy megőrizzék egészségüket, a betegek pedig meggyógyulhatnak az Isten által rendelt gyógyító eszközök igénybevételével.

A természet Istentől való orvosunk: a tiszta levegő, a napfény, a szép virágok és fák, a gyümölcsös- és szőlőskertek, a szabad levegőn végzett munka elősegíti az egészség megőrzését és visszanyerését.

Semmi sem állítja helyre oly mértékben az egészséget és boldogságot, mint a vonzó, vidéki környezet.

A szabad levegő test és lélek orvossága. (Bizonyságtételek, VII. köt., 76–77., 85. o.)

*****

Az igaz vallás és az egészség törvénye együtt haladnak, kéz a kézben. (Review and Herald, 1901. november 12.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor