Erő és szellemi frisseség

„Miért adtok pénzt azért, ami nem kenyér, és dolgoztok azért, ami nem elégít meg? Hallgassatok rám figyelmesen, és egyétek azt, ami jó, s elégedjék meg lelketek bőségben.” (Ésaiás könyve 55,2)

Az egészségreform a legegészségesebb élelmiszerek bölcs kiválasztását jelenti, a legegészségesebb és legegyszerűbb formában elkészítve. (37. naplóbejegyzés, 1894)

Testünk abból a táplálékból épül fel, amit megeszünk. Minden szervünk minden tevékenysége bomlástermékekkel jár, s a felvett táplálék által juttatjuk vissza sejtjeinknek, amire szükségük van. Testünk minden részének, az agynak, a csontoknak, izmoknak és idegeknek szükségük van a megfelelő tápanyagokra. Csodálatos az a folyamat, amely a táplálékot vérré változtatja, és ezt a vért felhasználja testünk különböző részeinek felépítésére. Ez a folyamat állandó, és életet ad minden idegszálunknak, izmainknak és szöveteinknek. (The Ministry of Healing, 295. o.)

Isten bőségesen ellátott bennünket táplálékokkal. Nekünk adta a föld terméseit, az ételek bőséges választékát, amelyek ízletesek és táplálóak. Jóságos mennyei Atyánk azt mondja, hogy ezekből bátran ehetünk: a gyümölcsök, gabonafélék és egyszerű módon elkészített főzelékek – a szervezetre károsan ható fűszerezés és zsír nélkül – a legegészségesebb ételek. Erőt adnak, és olyan szellemi frissességre teszünk szert általuk, amit az egészségtelen étrend nem nyújthat. (Counsels on Health, 114–115. o.)

Tegyük asztalunkat kívánatossá és vonzóvá olyan ételekkel, amelyekkel Isten bőségesen ellátott bennünket. Az étkezés legyen vidám, boldog alkalom. Örülhetünk Isten ajándékainak, dicsérjük hálás szívvel az Adományozót! (The Ministry of Healing, 385. o.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor