Mozgás

„Az ifjak ékessége az erejük.” (Példabeszédek könyve 20,29)

Drága áldás a megfelelő testmozgás. (Bizonyságtételek, II. köt., 528. o.) Minden szervnek és izomnak megvan a saját feladata, mindegyiknek aktívan kell munkálkodnia a szervezetünkben. Testünk csodálatos, finom szerveit mozgásban kell tartanunk, hogy elvégezhessék kijelölt feladatukat. (Bizonyságtételek, III. köt., 78–79. o.)

Ha az egyik kezünket csak néhány hétig lekötve tartanánk, utána gyengébb volna, mint a másik kezünk, amelyet használtunk. A tétlenség ilyen hatást gyakorol az egész izomzatunkra.

A betegségek fő oka a megfelelő tevékenység hiánya. Fontos a testmozgás, mert élénkíti és egyenletessé teszi a vérkeringést. (The Ministry of Healing, 237–238. o.)

Egy egészséges fiatal szervezetét a testmozgás megerősíti. Mozgás nélkül az elménk sem működhet megfelelően: passzívvá válik, és képtelenek leszünk a gyors gondolkodásra. A mozgás, a hasznos tevékenység erősíti az agyat is, képessé teszi az élénk működésre.

A mennyei lények folyamatosan munkálkodnak, és az Úr Jézus is példát adott nekünk a munkavégzésre. Sok helyen járt, és mindenhol jót cselekedett. Isten teremtett művei szüntelenül végzik kijelölt feladatukat: a tenger állandó mozgásban van, a sarjadó fű gyönyörű szép ruhába öltözteti a mezőket, a Nap, a Hold és a csillagok szerepe is nélkülözhetetlen. Az embernek is – akinek testét és elméjét Isten az Ő hasonlóságára teremtette – tevékenynek kell lennie, hogy ne maradjon betöltetlenül a számára Isten által kijelölt hely. (Special Testimonies, Series B, No. 1 – 28–30. o.)

A cselekvés erőt ad.

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor