Mit tehetünk mások megmentéséne érdekében?

„Példaképekké lettetek Macedóniában és Akhájában minden hívő számára, mert nem csak Macedóniában és Akhájában zendült ki tőletek az Úr beszéde, hanem minden helyen is híre terjedt a ti Istenbe vetett hiteteknek, úgy, hogy szükségtelen arról valamit is szólnunk.” (Thessalonikai I. levél 1,7–8)

Ha befolyásod által megmenthetsz valakit, gondolj arra, hogy öröm van a mennyben egy megtért bűnös felett. Bölcsen fáradozva eszközül szolgálhatsz arra, hogy visszahozd az elveszett juhot Jézus nyájába. Fiatalként is együtt dolgozhatsz Krisztussal, s szívedben az Ő lelkületével többet tehetsz, mint ami most lehetségesnek látszik előtted. (Youth’s Instructor, 1886. május 4.)

Ha Krisztus példáját követed, ez sok embertársad segítségére lesz még akkor is, ha egy szót sem szólsz. A jó kitartó cselekvése másoknak is segít, hogy az igazság és igazságosság útján járjanak. (…) Vigyázz, hogy a helyes irányba indulj el, és csendesen haladj tovább előre. (Youth’s Instructor, 1886. augusztus 25.)

A határozott célok, amelyeket kitűzöl a jó alapelvek megvalósítása érdekében, befolyással vannak másokra is: a helyes útra terelik az embereket. Nincsen határa a jónak, amit cselekedhetsz. Ha Isten Igéjét életed szabályává teszed, és tetteidet az Ő rendelkezései kormányozzák, akkor erőfeszítéseidet siker koronázza. (Youth’s Instructor, 1886. szeptember 1.)

Az Istennek szentelt fiatalok hatalmas befolyást gyakorolhatnak társaikra. Az idősebb lelkészek vagy gyülekezeti tagok feleannyi hatással sincsenek az ifjúságra, mint egy fiatal, aki odaszentelte életét Teremtőjének. (Youth’s Instructor, 1907. január)

Az igaz, önzetlen, istenfélő, csendes élet szinte ellenállhatatlan jó befolyást áraszt. (Messages to Young People, 418. o.)

A megszentelt élet mesterkéletlen, öntudatlan befolyása a legmeggyőzőbb prédikáció a kereszténység mellett.

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor