Isten erőt ad a jó cselekedetekre

„Aki jót cselekszik, az Istentől van.” (János apostol III. levele 11)

A fiatalok sokféle módon „kereskedhetnek” az Isten által rájuk bízott talentumokkal, hogy felépítsék Isten művét, és ne a saját önző kívánságaikat és elképzeléseiket igyekezzenek megvalósítani, hanem Istent dicsőítsék. A mennyei Felség, a dicsőség Királya végtelen áldozatot hozott, eljött a mi világunkba, hogy felemelje és megmentse az emberiséget. Azt olvassuk róla, hogy „széjjeljárt, jót tévén”.

Isten szőlőjében mindenki cselekedhet jót. A szenvedő embereknek mindenhol segítségre van szükségük. A fiatalok utat találhatnak a szívekhez azáltal, hogy kedves szavakat szólnak a megfelelő időben, szívességet téve azoknak, akiknek segítségre, esetleg fizikai munkára is szükségük van. Az ilyen munka senkit nem alacsonyít le, hanem Isten helyeslésének tudatát ébreszti fel a szívünkben. A fiatalok a rájuk bízott talentumokat így bölcsen használhatják fel. Képességeik és ismereteik növekednek azáltal, hogy a jó ügyek mellé állnak.

Legyünk akár fiatalok, akár idősebbek, kötelességünk, hogy mindig igyekezzünk jót cselekedni testi-lelki erőnk és értelmünk felhasználásával, amelyet Istentől kaptunk, hogy áldására szolgálhassunk másoknak. Tegyük a tanulók munkáját könnyebbé, tereljük el gondolataikat a lealacsonyító szórakozásokról, amelyek során gyakran szégyen és gyalázat éri őket. Isten azt szeretné, hogy lelkünk felemelkedjék, és igyekezzünk magasztosabb és nemesebb célokért dolgozni. (Notebook Leaflets, 30/2.)

Az igazi férfi kész feláldozni saját érdekeit mások javáért, és arra törekszik, hogy megelevenítse a megtört szíveket. (Review and Herald, 1880. január 8.)

A jó cselekvésére minden erőnket Istentől nyerjük. Az emberek bölcs és jó cselekedeteiért Istent illeti a dicsőség. (148. kézirat, 1902)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor