Úgy szeretni, mint Jézus

„Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.” (János evangéliuma 13,35)

Ha a világ világossága szeretnénk lenni, akkor Krisztus szeretetteljes és együttérző lelkületét kell bemutatnunk. Úgy szeretni, ahogyan Krisztus szeretett, azt jelenti, hogy önuralmat gyakorolunk. Önzetlenséget tanúsítunk minden időben, mindenkor. Kellemes szavakat szólunk, és kedvesek vagyunk. Ezek semmibe sem kerülnek, mégis jó hatást gyakorolnak, s befolyásukat nem lehet felbecsülni. Nemcsak annak hoznak áldást, aki elfogadja őket, hanem annak is, aki adja, mert visszahatnak rá. Az igazi szeretet mennyei eredetű, értékes tulajdonság, amely olyan mértékben növekszik, amilyen mértékben továbbadjuk másoknak.

Isten azt kívánja, hogy gyermekei gondoljanak arra: ha Őt kívánják megdicsőíteni, szeretniük kell azokat, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Senkit sem szabad elhanyagolnunk, akivel kapcsolatba kerültünk. Ne tanúsítsunk önzést embertársaink iránt tekintetünk, szavaink vagy cselekedeteink által, legyenek akár gazdagok, akár szegények. Ha csak kevesekhez szólunk kedvesen, míg másokkal hidegen és közönyösen bánunk, ez nem szeretet, hanem önzés, ezért semmiképpen nem szolgál mások áldására, sem Isten dicsőségére. Ne korlátozzuk szeretetünket csupán néhány emberre!

Akik összegyűjtik Krisztus igazságának fénysugarait, de nem akarják mások életére árasztani, csakhamar elveszítik a mennyei kegyelem ragyogó fényét, amelyet önző módon visszatartottak, hogy csak néhány kiválasztottra sugározzák. Ne engedjük meg magunknak, hogy semmit se adjunk azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van a segítségre. Ne korlátozzuk szeretetünket csupán néhány kiválasztott emberre! Törjük el az alabástromszelencét, hogy jó illata betöltse az egész házat! (Youth’s Instructor, 1900. április 12.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor