Tanácsadom és vezetőm

„Tanácsoddal igazgatsz (vezérelsz) engem, azután dicsőségbe fogadsz be engem.” (73. zsoltár 24)

A bizonyságot, amelyre szükségünk van, a Bibliánkban találhatjuk meg. Isten Igéje a legfőbb tanácsadónk, mert mindent megmutat nekünk, vezetve bennünket a korszakokon át, és bizonyságot téve az igazság változhatatlanságáról. A Biblia védelmi eszközei, amelyek megfeleltek a különleges idők szükségleteinek, nem avultak el. A Szentírás régi korokból származó részei sem veszítették el az érvényességüket. Isten népének teljes történetét tanulmányoznunk kell, hogy feljegyzett tapasztalataikból áldást nyerhessünk. (117. levél, 1897)

Az emberek gyakran megszegik szavukat, és méltatlanná válnak a bizalmunkra, de Isten nem változik meg. Az Ő szava örökre megmarad. (Review and Herald, 1900. február 6.)

Add meg az Igének a tiszteletre méltó helyet otthonodban! Tekintsd tanácsadódnak minden nehézségben, és tedd életed zsinórmértékévé, minden szokásod mércéjévé! Senki sem érhet el valódi sikert a családi életében, ha nem támaszkodik Isten igazságára, az igaz bölcsességre. (107. levél, 1898)

Szükségünk van egy vezetőre a nehézségek közepette, amiképpen a tengerészeknek is szükségük van kormányosra a zátonyok és sziklák között.

A tengerész, akinek van térképe és iránytűje, s mégsem használja azokat, felelős ezért, hiszen veszélyezteti a hajóján utazók életét, és hanyagsága miatt a hajó elveszhet. Nekünk is van egy iránytűnk, egy vezetőnk: Isten Igéje – világos utasításokat kaptunk, hogy merre menjünk, ezért menthetetlenek vagyunk, ha eltévesztjük a menny felé vezető utat.

A Biblia a jellem tökéletes mércéjét állítja elénk, és csalhatatlan vezetőnk minden körülmények között, egészen az életutunk végéig. (The Signs of the Times, 1906. március 21.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video