Istent imádó élet

„Az igazság útján élet van, és annak ösvényén nincs halál.” (Példabeszédek 12,28)

Egy kedvezőnek ígérkező új esztendő üres lapjai most nyílnak meg előtted. A jelentést készítő angyal készen áll az írásra. A te tetteid határozzák meg, mit fog írni. Jövendő életedet jóvá vagy gonosszá teheted, és ez dönti el, hogy az év, amelybe éppen most léptél be, boldog új esztendő lesz-e az életedben. Hatalmadban áll, hogy boldoggá tedd ezt az évet a magad és a körülötted levők számára. (Youth’s Instructor, 1881. január 5.)

Legyen a türelem, kedvesség és szeretet a lényed része, akkor tapasztalataid által ki fog fejlődni jellemedben mindaz, ami „tiszta, kedves és jó hírű” (Filippibelieknek írt levél 4,8). (The Signs of the Times, 1883. január 4.)

Isten angyalai arra várnak, hogy megmutassák neked az élet ösvényét. (…) Most határozd el, az új év kezdetén, hogy az igazság útját választod, komoly és igaz szívű leszel, s nem hibázod el az életedet. Menj előre a mennyei angyalok vezetésével! Légy bátor, vállalkozó szellemű, ragyogjon a világosságod, hogy rád is vonatkozzanak az Ige szavai: „Írok nektek, ifjak, mivel erősek vagytok, és legyőztétek a gonoszt.” (János apostol I. levele 2,13) (Youth’s Instructor, 1881. január 5.)

Ha átadtad magadat Krisztusnak, akkor Isten családjának tagja vagy, és az Atya házában minden a tiéd. Istennek minden kincse elérhető számodra mind a mostani, mind az eljövendő életben. Az angyalok szolgálata, a Szentlélek ajándéka, Isten szolgáinak munkálkodása: mind teérted van. A világ és benne minden a tiéd, ha javadat szolgálja. Még a gonosz ellenségeskedése is áldásnak bizonyul majd számodra azáltal, hogy a mennyei életre nevel téged. „Minden a tiétek”, ha „Krisztuséi vagytok” (Korinthusi I. levél 3,23). (Thoughts from the Mount of Blessing, 162. o.)

Ellen White
Ellen White
Az ez évi, minden napra megfelelő szöveghez kiválasztott áhítati olvasmányok Ellen G. White terjedelmes írásaiból származnak, aki hetven éven át szolgált a körülötte élők lelki szükségleteinek kielégítésére. A keresztény élet alapelvei számára nem csupán írások vagy nyilvános beszédek tárgyát képezték, hanem saját életében is példát mutatott tizenéves lányként, fiatal nőként, anyaként, segítőkész szomszédként, közösségének kiemelkedő alakjaként és világutazóként. Ezen írások egyik különlegessége, amelyet különösen nagyra fogunk értékelni, hogy számos olyan válogatott kijelentés jelenik meg Ellen White tollából, amely eddig nem volt elérhető a jelenleg megjelent műveiben, mivel e könyv tartalma nagyrészt abból a több ezer E. G. White-cikkből származik, amelyek eredetileg olyan heti és havi folyóiratokban jelentek meg, mint a Youth's Instructor, a Review and Herald, a Signs of the Times stb.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor