Mennyei gyógyszer

„Hogy dicsőíttessék meg a mi Urunk, Jézus Krisztusnak neve tibennetek, és ti is őbenne, a mi Istenünknek és az Úr Jézus Krisztusnak kegyelméből.” (2Thessz 1:12)

Sokan vágyakoznak a kegyelemben való növekedésre, imádkoznak érte, és csodálkoznak, hogy imájuk nem talál meghallgatásra. A Mester adott nekik munkát, amely által növekedhetnének. Mi értéke van az imának akkor, amikor a munkádra van szüksége az Úrnak? A kérdés az, hogy igyekszem-e megmenteni azoknak az emberek a lelkét, akikért Krisztus meghalt. A lelki növekedés attól függ, hogy másokkal is közöljük-e azt a világosságot, amelyet Istentől kaptunk. A legjobb gondolatainkat a tevékeny munkavégzésre kell fordítanunk. Cselekedjünk jót, és csakis jót az otthonunkban, a gyülekezetben és a környezetünkben.
 
Ahelyett, hogy aggasztana az a gondolat, miszerint nem növekedsz a kegyelemben, teljesítsd minden felmerülő kötelességedet, és viseld szíveden az emberek lelke megmentésének terhét. Minden elképzelhető módon törekedj megmenteni az elveszetteket. Légy udvarias, kedves és könyörületes! Beszélj alázattal a boldog reménységedről, Jézus Krisztus szeretetéről, jóságáról, kegyelméről és szentségéről. Ne aggódj a növekedésed felől… A növények nem tudatos erőfeszítés által növekednek. Nem az aggodalmasság, hanem Isten fenntartó ereje biztosítja a fejlődésüket.
 
Ha odaszenteljük a szívünket és lelkünket Isten szolgálatára, végezzük a ránk bízott munkát, és Jézus lábnyomában járunk, akkor szívünk megszentelt hárfa lesz, amelynek minden húrja dicséretet és hálaadást zeng a Báránynak, akit Isten küldött, hogy elvegye a világ bűnét…
 
Az Úr Jézus a mi erőnk és boldogságunk, a nagy tárház, amelyből az emberek mindenkor erőt meríthetnek. Róla elmélkedve és beszélve, egyre tovább szemlélhetjük Őt. Részesülünk kegyelmében és áldásában, amely által másokat is megsegíthetünk. A szívünkben élő hála arra késztet bennünket, hogy másoknak is beszéljünk az ingyen kapott áldásról. Így elnyerve és továbbadva Isten áldását, növekedünk a kegyelemben.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor