Egyetlen forrásból

„Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem pedig, és az igazság Jézus Krisztus által lett.” (Jn 1:17)

Erőd és a kegyelemben való növekedésed kizárólag egy forrásból eredhet. Ha a kísértések és próbák között bátran kiállsz az igazság mellett, a győzelem a tied, és egy lépéssel máris közelebb kerülsz a tökéletes keresztényi jellem eléréséhez. Lelked kamráit szent és mennyei világosság ragyogja be. Tiszta és kellemes légkör vesz körül.
 
Kiváltságunk az, hogy a Menny világosságának fényében járjunk. Énókh is így járt Istennel, és neki sem volt könnyebb szent életet élni akkor, mint ma nekünk. A világ az ő idejében sem kedvezett jobban a kegyelemben és szentségben való növekedésnek, mint ma.
 
A romlottságot, amely kívánság által van a világunkban, Énókh az imádság és az Istennel való beszélgetés által kerülte el. Az utolsó idők veszedelmes napjaiban nekünk ugyanebből a forrásból kell erőt merítenünk. Istennel kell járnunk! El kell különülnünk a világtól, mert ha nem követjük a hűséges Énókh példáját, nem menekülhetünk meg a szennytől…
 
Sokan olyan gyengék, mint a szalmaszál, holott a közelükben van az erő kiapadhatatlan forrása. A Menny készséggel segít nekünk abban, hogy erőssé váljunk Istenben, és eljussunk a Krisztus Jézusban ékeskedő kornak teljességére. Mennyit növekedtetek lelkiekben az elmúlt esztendőben? Melyikünk vívta ki sorozatban a drága győzelmet? Kinek az életéből tűnt el az irigység, büszkeség, rosszindulat, féltékenység és önzés, és maradtak helyettük a Lélek nemes vonásai, a szelídség, türelem, jóság és kedvesség? Ha megragadjuk a felajánlott segítséget, Isten támogatni fog minket.
 
Semelyik teremtmény nem képes olyan fejlődésre, csiszolódásra és nemesedésre, mint az ember… Az ember nem tudja felfogni, hogy mivé tudná őt formálni az Úr. Krisztus kegyelme által az ember képes az állandó szellemi növekedésre. Ha az igazság és Isten szeretete beragyogja az elméjét és szívét, akkor a Krisztus halála által meghozott kegyelem révén a Föld gyermeke a hatalom eszközévé és a halhatatlanság örökösévé válhat.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor