Jézus visszatükrözése

„Semmi rothadt beszéd a ti szátokból ki ne származzék, hanem csak amely hasznos a szükséges építésre, hogy áldásos legyen a hallgatóknak.” Ef 4:29

Folytonos a vágyakozásom, hogy kiformálódjon bennem Krisztus, a dicsőség reménysége. Vágyakozom rá, hogy minden nap Krisztus szelídsége és gyöngédsége ékesítsen, hogy növekedni tudjak a kegyelemben és Jézus Krisztus ismeretében, amíg Jézus Krisztusban a tökéletességig eljutok. Mint egyénnek, az a kötelességem, hogy a Jézustól nyert kegyelemben növekedve, jó egészségben tartsam a lelkemet, és Isten eszköze maradjak, amelyen át az Úr kegyelme, szeretete, türelme és gyöngédsége a világra áradhat. Ez kötelességem, és nem kevésbé kötelessége ez minden gyülekezeti tagnak, aki Isten fiának vagy leányának vallja magát.
 
Az Úr Jézus a szent igazság letéteményesévé tette egyházát, és rábízta céljainak és terveinek megvalósítását, azoknak az embereknek a megmentését, akik iránt oly mérhetetlen szeretetet és érdeklődést tanúsított. Akár a mi Földünkön a Nap, Krisztus, az igazságosság Napja is úgy kel fel az erkölcsi sötétség égboltján. Jézus ezt mondta magáról: „Én vagyok a világ világossága” (Jn 8:12). A követőiről pedig így szólt: „Ti vagytok a világ világossága” (Mt 5:14)… Jézus Krisztus képmásának visszatükrözése, jellemük szépsége és szentsége, valamint folytonos önmegtagadásuk és mindenféle bálványtól való elkülönülésük által kicsik és nagyok egyaránt bemutatják azt, amit Krisztus iskolájában tanultak.
 
A Szentírás azt mondja, hogy Krisztus ajkán „kedvesség árad”, hogy tudja „erősíteni a megfáradtat beszéddel” (Zsolt 45:3; Ésa 50:4). Az Úr arra szólít fel, hogy „a ti beszédetek mindenkor kellemetes legyen”, „hogy áldásos legyen a hallgatóknak” (Kol 4:6; Ef 4:29).
 
Gondoljunk meg minden szót, amikor dorgálunk, és amikor másokat meg akarunk jobbítani, mert beszédünk vagy az élet illatát hozza, vagy a halálét… Azoknak, akik az igazság alapelveit hirdetik, át kell itatódniuk a szeretet mennyei olajával. Dorgálni minden körülmény között szeretettel kell, és akkor szavaink reformálnak, nem pedig ingerelnek. Szentlelke által Jézus Krisztus hatékonnyá teszi szavainkat. Ez az Ő munkája.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor