Egyszerű hit

„Szerfelett megsokasodott pedig a mi Urunknak kegyelme a Krisztus Jézusban való hittel és szeretettel” 1Tim 1:14

Kiváltságotok, hogy amennyiben boldog kapcsolatot ápoltok Krisztussal, szüntelenül növekedjetek kegyelemben, ismeretben és Isten szeretetében. Az alázatos hit egyszerűségével kérjétek az Urat, nyissa meg értelmeteket, hogy felismerjétek, és értékelni tudjátok Igéjének kincseit. Így növekedhettek a kegyelemben és az egyszerű, bizalommal teljes hitben…
 
Tegyetek róla, hogy lelki életetek ne szegényedjen el, s ne váljon betegessé vagy hatástalanná. Sokaknak nagy szüksége volna Krisztus szavaira és példájára. A gyengeség és határozatlanság magára vonja az ellenség figyelmét. Aki nem halad előre a lelki növekedés és az igazság és szentség ismerete terén, gyakran az ellenség prédájává válik.
 
Az őszinte hit mindig szeretet által munkálkodik. A Kálváriára tekintve, nem az a cél, hogy az elaltasson titeket, vagy lecsendesítse bennetek a lelkiismeretet, elhanyagolt kötelességetek miatt, hanem hogy hitet adjon, olyan hitet, amely megtisztítja lelketeket az önzés szennyétől. Amikor hit által Krisztusba kapaszkodunk, az még a munkának csak a kezdete. Minden embernek vannak romlott és bűnös szokásai, amelyek ellen erőteljes csatát kell vívnia. Minden léleknek meg kell harcolnia a hit harcát. Krisztus követői nem lehetnek kíméletlenek a kapcsolataikban, nem lehetnek keményszívűek, együttérzés nélkül valók. Beszédük nem lehet nyers. Nem lehetnek eltelve önhittséggel és felfuvalkodottsággal. Nem lehetnek lekezelők, nem használhatnak durva szavakat, nem korholhatnak, és nem ítélhetnek el senkit.
 
Hitetek, akár a pálmafa, hatoljon mélyen a felszín alá! Isten kegyelmének és irgalmának élő forrásából nyerjetek lelki felüdülést. Van olyan vízforrás, amely az örök életre buzgó víznek kútfeje. Ebből a rejtett forrásból merítsetek életet. Ha megtisztítjátok magatokat az önzéstől, és a lelketeket az Istennel való állandó kapcsolat által erősítitek meg, akkor mindazok boldogságát elősegíthetitek, akikkel érintkezésbe kerültök. Felfigyeltek a mellőzöttekre, tanítjátok a tudatlant, bátorítjátok az elnyomott és csalódott embereket, és enyhülést szereztek a szenvedő fájdalmára. Nemcsak rámutattok a Mennybe vezető útra, hanem ti magatok is azon fogtok járni.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video