Naponkénti ima

„Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, és vegye fel az ő keresztjét minden nap, és kövessen engem.” Lk 9:23

Ha Isten által elfogadott jellemet kívánunk formálni, akkor vallási szokásainkat helyénvaló módon kell kialakítanunk. A kegyelemben való növekedésnek és magának a lelki életnek éppannyira feltétele a naponkénti ima, mint ahogyan a testi egészség sem képzelhető el eledel nélkül. Szoktassuk hozzá magunkat ahhoz, hogy gondolatainkat gyakran felemeljük Istenhez imádságban! Ha elkalandozunk, irányítsuk vissza gondolatainkat! A kitartó erőfeszítés végül olyan szokást eredményez, amely által ez könnyűvé válik. Egyetlen pillanatra sem különülhetünk el Krisztustól anélkül, hogy ezzel ne veszélyeztetnénk biztonságunkat. Jelenléte minden lépésünkben kísérhet minket, de csak akkor, ha eleget teszünk az általa meghatározott feltételeknek.
 
Tegyük a vallást életünk központi tárgyává! Minden más legyen másodlagos ehhez képest! Lelki és testi erőnket a keresztényi küzdelmek szolgálatába kell állítanunk. Ha Krisztusra, az erő és kegyelem forrására tekintünk, győzelmünk éppoly bizonyos, mint ahogyan az is, hogy Krisztus meghalt értünk.
 
Kedves fiatalok! Mielőtt megkezdenétek a napot, el ne feledkezzetek imában Jézushoz fordulni, hogy adjon nektek erőt és kegyelmet a kísértések ellen, bármilyen formában jöjjenek is azok. Ha komolyan, hittel és töredelmes lélekkel könyörögtök, az Úr meg fogja hallgatni imátokat. De az imán túl őrködnötök is kell!…
 
Gyermekek és ifjak, jöjjetek terhetekkel és kételyetekkel Jézushoz! Meglátjátok, Ő nem utasítja el kéréseteket, és megadja nektek mindazt, amire szükségetek van. Legyetek komolyak és elszántak! Bízzatok Isten ígéretében, és higgyetek benne kételkedés nélkül! Ne várjatok különleges érzelmekre, mielőtt az Úr felelne a kérésetekre! Ne akarjatok meghatározni valami különleges élményt, amin az Úrnak át kell vinnie benneteket, még mielőtt imátokra választ adhatna. Higgyetek az Úr szavában, és minden ügyeteket helyezzétek a kezébe, azzal a hittel, hogy könyörgéseteket meghallgatja, és a feleletet is megadja abban az időben és azon az úton, amit mennyei Atyánk jónak lát. Járjátok az utatokat imátoknak megfelelően! Járjatok alázattal, és törekedjetek mindig előre!

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video