Növekedés a kegyelemben

„Hanem növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében.” 2Pét 3:18

Az ifjúság kiváltsága, hogy növekedjen Krisztusban, ismeretben és lelki kegyelemben. A Szentírás alapos kutatása és az abban elénk tárt igazság követése révén egyre többet tanulhatunk Jézusról. Akik folyamatosan növekednek a kegyelemben, azok kitartanak a hitben, és fokozatosan haladnak előre.
 
Mélységes vágy fakadjon minden fiatal szívében, aki Jézus Krisztus tanítványa kíván lenni, hogy eljusson a kereszténység legmagasabb fokára, és Krisztus munkatársa lehessen. Ha gyarapítani akarja azok számát, akik majd bűn nélkül állnak meg Isten trónja előtt, akkor haladjon előre szakadatlanul. Az állhatatosság egyetlen módja a keresztényi életben való naponkénti növekedés. Ha kételyek vesznek körül, vagy akadályok tornyosulnak előtted, azok legyőzésével hited megerősödik. Az igazi megszentelődés folyamatos munka. Ha növekedni szeretnél Krisztus ismeretében és kegyelmében, akkor minden alkalmat megragadsz arra, hogy még többet tudj meg Jézus életével és jellemével kapcsolatban.
 
Amint Megváltód bűntelen életéről és végtelen szeretetéről elmélkedsz, egyre jobban megismered Őt, és hited is egyre erősebb lesz. Nincs nagyobb tiszteletlenség annál, mint tanítványnak vallani magadat, miközben távol tartod magadat Istentől, és nem részesülsz a Szentlélek táplálékából. Ha növekszel a kegyelemben, akkor örömmel veszel részt a vallási összejöveteleken, és örömmel teszel bizonyságot Krisztus szeretetéről a gyülekezet előtt. Kegyelme által Isten bölccsé teheti a fiatalt, és a gyermekeknek is adhat ismeretet és tapasztalatot. Naponta növekedhetünk kegyelmében.
 
Amíg tekintetünket szüntelenül Megváltónkra irányítjuk, hitünknek szerzőjére és bevégzőjére, addig biztonságban vagyunk. A mennyei dolgokat kell keresnünk, nem a földieket. Hit által egyre magasabbra kell emelkednünk Krisztus kegyelmi ajándékainak elnyerésében. Naponta szemlélve az Ő elbűvölő szépségét, mind jobban át kell változnunk dicső képmására. Amíg ily módon vagyunk kapcsolatban a Mennyel, addig Sátán hiába veti ki ránk a hálóját.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor