Az örökkévalóság örökösei

„Hogy az Ő kegyelméből megigazulvá+C252n, örökösök legyünk az örök élet reménysége szerint.” (Tit 3:7)

Kérjétek az Urat, hogy tegye meg értetek azokat a dolgokat, amelyeket nem tudtok megtenni magatokért! Mondjatok el mindent Jézusnak! Tárjátok fel előtte szívetek titkait, mert szemei kutatják lelketek legbensőbb mélységeit, és nyitott könyvként olvassa gondolataitokat. Amikor imátokban kértek tőle valamit, ami lelketek javára szükséges, higgyétek, hogy megkapjátok azokat. Fogadjátok el az ajándékait teljes szívetekkel, hiszen Jézus azért halt meg, hogy a Menny drága áldását a magatokénak mondhassátok.
 
A fiatalok ne gondolják, hogy a megpróbáltatás idején szilárdan kiállnak majd az igazságért, ha továbbra is fenntartják könnyelmű és élvezetkereső szokásaikat, és nem törekednek felkészülni a mennyek országába. Komoly igyekezetet kell tanúsítaniuk aziránt, hogy a Megváltó életére jellemző tökéletességet a saját életükben is megvalósítsák. Ha ezt teszik, akkor Krisztus eljövetelekor készen lesznek arra, hogy átlépjék Isten városának kapuit. Ha a szívükben őrzik Isten szeretetét és állandó jelenlétét, akkor erőt nyernek az önuralomhoz. Gondolkodásuk és jellemük átformálódik. Krisztus kegyelme olyan csatornákba fogja irányítani terveiket, céljaikat és képességeiket, amelyekben erkölcsi és lelki erőt nyerhetnek. Ezt a hatalmat az ifjaknak nem kell maguk mögött hagyniuk ebben a világban, mert magukkal vihetik az eljövendő örökkévalóságba is.
 
Az egész Menny érdeklődése azok felé a férfiak és nők felé irányul, akiket Isten olyan nagyra becsült, hogy megváltásuk érdekében halálra adta szeretett Fiát. Semelyik teremtmény nem képes olyan fejlődésre, csiszolódásra és nemesedésre, mint az ember. Amikor azonban az ember elbutul saját lealacsonyító vágyaitól, és a bűn mocsarába süllyed, Isten nem láthatja meg benne a vele való eredeti szándékát. Az ember nem tudja felfogni, hogy mivé tudná őt formálni az Úr. Krisztus kegyelme által az ember képes az állandó szellemi növekedésre. Ha az igazság és Isten szeretete beragyogja az elméjét és a szívét, akkor a Krisztus halála által meghozott kegyelem révén a Föld gyermeke a hatalom eszközévé és a halhatatlanság örökösévé válhat.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor