Isten hatalmának hirdetése

„Országodnak dicsőségéről szólnak, és a te hatalmadat beszélik.” (Zsolt 145:11)

Ha a keresztények mindennapi érintkezésük közben többet beszélnének egymással Isten szeretetéről s a megváltás nagy igazságáról, az erősítésükre és vigasztalásukra szolgálna, és szívük felüdülne. Naponként többet tanulhatunk mennyei Atyánktól, s naponként jobban tapasztalhatjuk kegyelmét. Ha így élünk, akkor mind élénkebbé válik bennünk az a vágy, hogy beszéljünk szeretetéről, s ha így cselekszünk, szívünk felmelegszik és felbátorodik. Ha többet gondolnánk Jézusra, és többet beszélnénk róla, akkor jobban érezhetnénk a jelenlétét is. Ha annyit gondolnánk Istenre, mint ahányszor kegyelmének bizonyítékait tapasztaljuk, akkor gondolataink állandóan nála időznének; élvezetté válna róla beszélni és nevét magasztalni. Szívesen beszélünk múlandó dolgokról, mert érdekelnek minket; szívesen beszélünk barátainkról is, mert szeretjük őket; örömüket és bánatukat átérezzük. Ámde végtelenül nagyobb okunk van arra, hogy Istent jobban szeressük, mint barátainkat, és ezért a legtermészetesebb dolog az volna, hogy gondolatainkban a legtöbbet vele foglalkozzunk, szeretetéről, irgalmasságáról beszéljünk, és mindenhatóságát magasztaljuk.
 
A mennyei elvek visszatükrözői azok, akik tanulmányozzák Isten Igéjét, és naponta követik Krisztus vezetését. Fenséges és szent befolyás veszi körül őket. Árad belőlük a segítőkészség. Tiszta, szent és emelkedett elveik élő bizonyságot tesznek az isteni kegyelem erejéről.
 
Krisztus azt kívánja, hogy követői hasonlítsanak hozzá. Szeretné, ha lénye helyes színben kerülne bemutatásra a családi körben, a gyülekezetben és a világban egyaránt… Fogadjuk el Krisztus támogató és erősítő kegyelmét, hogy bemutathassuk jellemét a világ előtt. Ez a munka vár ránk, keresztényekre. Bizonyságot kell tennünk a mennyei kegyelem erejéről…
 
Isten azt akarja, hogy gyermekei mutassák be kegyelmének hatalmát Sátán zsinagógája, a mennyei világegyetem és a Föld lakói előtt, hogy az emberek és az angyalok megérthessék: Krisztus nem hiába halt meg. Mutassuk meg a világnak, hogy felülről származó hatalom birtokában vagyunk.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor