Az ígéretek ereje

„Hogy ne legyetek restek, hanem követői azoknak, akik hit és békességes tűrés által öröklik az ígéreteket.” (Zsid 6:12)

Tartsuk magunkat Isten Igéjéhez! Szükségünk van annak figyelmeztetéseire, bátorítására, intéseire és ígéreteire.
 
Fogadjuk a Szentírást Isten hozzánk intézett, nem csupán írott, hanem mondott szavaként is! A hozzá jövő szenvedőkben Krisztus nemcsak azokat látta, akik akkor segítséget kértek tőle, hanem mindazokat is, akik a korszakokon át hasonló ínségben és hasonló hittel fordulnak majd hozzá. Amikor így szólt a gutaütötthöz: „Bízzál fiam! Megbocsáttatott néked a te bűnöd” (Mt 9:2)… ezek a szavak más, bűnterhet hordozókhoz is szólnak, akiknek segítségét kellene igényelniük. Így van ez Isten Igéjének minden ígéretével. Bennük Ő személy szerint mindnyájunkhoz szól, olyan közvetlenül, mintha ténylegesen hallanánk a szavát. Krisztus megígéri nekünk kegyelmét, és megosztja velünk hatalmát. Ezek azok a falevelek, amelyek „a népek gyógyítására szolgálnak” (Jel 22:22). Elfogadva, belénk ivódva, jellemünk erősségévé, az élet mozgatórugójává, fenntartójává lesznek. Semmi másnak nincs ilyen gyógyító ereje.
 
Isten erős és gyöngéd szeretettel szereti teremtményeit. Megalkotta a természet törvényeit, azok azonban nem önkényes kényszerek. Minden tilalom, akár testi, akár erkölcsi törvény legyen is, valamilyen ígéretet foglal magában. Ha engedelmeskedünk, áldások kísérik lépteinket. Ha engedetlenek vagyunk, veszedelem és boldogtalanság lesz a következmény. Isten úgy tervezte törvényeit, hogy azok közelebb vonják hozzá az embereket. Ha engedik, megmenti őket a gonosztól, és a jó útra vezeti lépteiket. Kényszeríteni azonban sohasem fog.
 
Túlságosan hitetlenek vagyunk. Bárcsak Istenben való hitre vezethetném népünket. Nem kell azt gondolnunk, hogy a hit gyakorlásához felfokozott izgalmi állapotra van szükség. Mindössze annyit kell tenniük, hogy higgyenek Isten Igéjében, mint ahogy egymás szavának hisznek. Ő mondta azt, és be is teljesíti. Csak nyugodtan bízz az ígéretében, mert Ő komolyan gondolja, amit mond. Mondd ezt: „Igéjében így szól hozzám, és be is teljesíti ígéretét!” Ne nyugtalankodj! Bízzál! Isten Igéje igaz. Cselekedj úgy, mint aki bízik mennyei Atyjában.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor