Szeretetteljes keresztények

„A kegyelem legyen mindazokkal, akik szeretik a mi Urunk, Jézus Krisztust romlatlanságban.” (Ef 6:24)

Sokan keresztényeknek vallják magukat, mivel keresztény hitvallást tettek. Ám az igazságot nem valósítják meg a gyakorlati életben. Hiányzik belőlük a hitből való szeretet, ezért nem is nyertek erőt és kegyelmet, amely az igazság szentségéből fakad. Az ember megvallhatja hitét az igazságban, de ha ez a hit nem teszi őszintévé, kedvessé, türelmessé, elnézővé, mennyei lelkületűvé, akkor az igazság átokká válik a számára, befolyása által ő pedig átokká a világ számára.
 
A világ az őszinte kereszténység bizonyítékaira szorul. Névleges kereszténységet mindenfelé láthatunk, ám ha Isten kegyelmének ereje látható a mi gyülekezeteinkben, akkor tagjaink Krisztus munkáját végzik. A természetes és öröklött jellemvonások átalakulnak. Lelkének bennük lakozása képesíti őket, hogy Krisztus képmását sugározzák, és kegyességük tisztaságának arányában munkájuk majd sikert arat.
 
Hozzunk dicsőséget hitvallásunkra! Díszítsük fel életünket csodálatos jellemvonásokkal. A beszéd- és cselekedetbeli durvaság nem Krisztustól van, hanem Sátántól. Ne hozzunk szégyent Krisztusra azáltal, hogy ragaszkodunk tökéletlenségünkhöz és torzulásunkhoz! Krisztus megígérte nekünk a kegyelmét. Ha befogadjuk, meg fogja szépíteni az életünket… A torzulás jóvá és tökéletessé alakul. Életünket ugyanazok a kegyességek díszítik, amelyek Krisztus életét oly szépségessé tették…
 
Az igaz és szeretetreméltó keresztény a lehető leghatalmasabb érv a Biblia igazsága mellett. Az ilyen hivő Krisztust képviseli a Földön. Élete a legmeggyőzőbb bizonyíték Isten kegyelmének hatalmáról.
 
Az élet minden napja felelősséget rak ránk, amelyet hordoznunk kell. Szavaink, tetteink naponta benyomásokat keltenek a környezetünkben… Krisztus igazi követője erősíti mindazok jó szándékát, akikkel kapcsolatba kerül. Isten kegyelmének erejét és tökéletes jellemét mutatja be a bűnt szerető, hitetlen világnak.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor