Határtalan erő

„Isten az én erős kőváram, aki vezérli az igaznak útját.” (2Sám 22:33)

Csupán sekélyes elképzelésünk van arról, hogy milyen erősek lehetnénk, ha összeköttetésben állnánk az erő forrásával. Újból és újból bűnbe esünk, és azt hisszük, hogy ennek mindig így kell lennie. Annyira ragaszkodunk gyengeségünkhöz, mintha büszkék lehetnénk rá. Krisztus azt mondja, hogy orcánkat olyanná kell tennünk, mint a kova, ha győzni akarunk. Krisztus a saját testében hordozta bűnünket a kereszten. A tőle nyert erővel ellenállhatunk a világ, a test és az ördög kívánságának. Ezért hát ne a gyengeségünkről és alkalmatlanságunkról beszéljünk, hanem Krisztusról és az Ő erejéről! Amikor Sátán erejéről beszélünk, az ellenség még nagyobb erővel tör ránk. Ha viszont a fenséges Isten hatalmáról ejtünk szót, az ellenség visszahőköl. Ha közeledünk Istenhez, Ő is közeledik hozzánk.
 
Az örök Isten Igéje az útmutatónk. A Szentírás bölccsé tesz minket az üdvösségre. Legyen az Ige mindenkor ajkunkon és szívünkben. „Meg van írva!” Ez legyen az erősségünk. Akik Isten szavának tanácsát keresik, azok megismerik az emberi szív gyengeségét, és ezzel szemben Isten kegyelmének arra való hatalmát, hogy lecsendesítsen bennünk minden megszenteletlen és tisztátalan vágyat. Szívük mindig imádsággal van tele, és a szent angyalok oltalma veszi őket körül. Amikor az ellenség áradatként tör be, Isten Lelke zászlót bont felettük ellene. Szívük kiegyensúlyozott, mert az igazság csodálatos és fenséges befolyása uralkodik a lelkükben.
 
Jobban kellene ismernünk Bibliánkat! Sok kísértés ajtaját bezárhatnánk, ha rászánnánk magunkat egyes igeszakaszok megtanulására. Álljuk el Sátán kísértéseinek útját az „így szól az Úr” elvének gyakorlásával. Lesznek még hitet és bátorságot próbáló nehézségeink, de ha Jézus Krisztus ingyen adott kegyelme által legyőzzük azokat, megerősödünk általuk. Ehhez viszont hinnünk kell. Ragadjuk meg az ígéreteket minden kételkedés nélkül.
 
Mondd a megkísértett embernek, hogy ne a körülményeket és saját gyengeségét nézze, és a kísértés hatalmát, hanem Isten Igéjének erejét! Ez az erő a mienk.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor