Angyali megerősítés

„Ímé, adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek” (Lk 10:19)

A bukott ember a nagy ellenség jogos foglyává válik… Az ember természettől fogva hajlamos követni Sátán sugallatait. Csak akkor tud sikeresen ellenállni a rettenetes ellenségnek, ha Krisztus, a hatalmas Megváltó lakozik a szívében, Ő irányítja vágyait, és ad neki erőt. Egyedül Isten szabhat határt Sátán hatalmának… Sátán Isten népénél jobban tudja, hogy amikor az ember ereje Krisztusban rejlik, akkor nagy hatalmat gyakorolhat Sátán felett. Az igazság leggyöngébb híve is sikeresen visszaverheti Sátánt és összes seregét, ha alázattal a hatalmas Isten segítségéért folyamodik, és szilárdan támaszkodik Krisztusra…
 
Sátán akár egyetlen lélek haladásának meggátolása érdekében is segítségül hívja angyalainak légióit, és ha lehet, ki is kapja azt Krisztus kezéből… De ha a hívő kitart a veszélyben, és tehetetlenségében Krisztus vérének érdemeire támaszkodik, Megváltónk odahajtja fülét a hit buzgó imájára, és kiváló erejű angyalsereget küld a megsegítésére. Sátán képtelen elviselni, ha hatalmas ellenfeléhez könyörögnek, mert fél és reszket Krisztus ereje és fensége előtt.
 
Krisztus szerető könyörületén, isteni kegyelmén és fenséges erején kívül semmi más nem tehet minket képessé a könyörtelen ellenség visszaverésére és saját szívünk ellenállásának megtörésére. Miben áll a mi erőnk? Az Úrban való örvendezésben! Töltse be szívünket Krisztus szeretete, hogy elnyerhessük tőle a számunkra fenntartott erőforrást…
 
Az igazság keresője Krisztusra tekint, hogy az Ő hasonlatosságára változzon el. Felismeri Isten törvényének tökéletességét, és mindennel elégedetlen lesz, ami kevesebb a tökéletességnél… Olyan jellemvonásokkal kell felvennie a harcot, amelyeket Sátán a maga használatára erősített meg… Azonban tudja, hogy Krisztussal megmentő hatalom járul, amely kivívja számára a győzelmet a küzdelemben. A Megváltó megerősíti és segíti őt, amint hozzá könyörög kegyelemért és sikerért.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor