Erő az engedelmességre

„Mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a munkálást jó kedvéből.” (Fil 2:13)

Istennek a Krisztusban megnyilatkozó kegyelme a keresztény reménység alapja. Ez a kegyelem az engedelmességben mutatkozik meg.
 
Krisztus szeretetteljes és együttérző Üdvözítő. Fenntartó hatalma által az emberek erőssé válhatnak a kísértések elutasításához. Amint az elítélt bűnös a bűnre tekint, az igen nagy gonoszsággá válik a szemében… Meglátja, hogy hibáit le kell győznie, és étvágyát és vágyait alá kell rendelnie Isten akaratának… Miután megbánja, hogy áthágta Isten törvényét, komolyan igyekszik győzelmet aratni a bűn felett. Igyekszik nyilvánvalóvá tenni Krisztus kegyelmének hatalmát, és személyes kapcsolatba kerül Üdvözítőjével. Szüntelenül Krisztust tartja szem előtt. Miközben imádkozik, hisz, és el is nyeri a szükséges áldásokat, s így egyre jobban megközelíti azt a mértéket, amelyet Isten állít elé.
 
Amikor megtagadja önmagát, felveszi a keresztjét, és követi Jézust mindenhová, jellemében új erények mutatkoznak meg. Teljes szívvel szereti az Úr Jézust. Krisztus lesz számára a bölcsesség, igazság, megszentelődés és szabadulás…
 
Krisztus kegyelmének csodatevő hatalma nyilvánul meg akkor, amikor új szívet, magasabb rendű életet és szentebb odaadást teremt az emberi lélekben. Isten így szól: „És adok néktek új szívet” (Ez 36:26). Történhet-e az ember megújításánál nagyobb csoda? Mi az, amire nincs ereje annak, aki hit által megragadja Isten erejét?
 
Az emberi erőfeszítés eredménytelen a mennyei erő nélkül; és emberi igyekezet nélkül a Menny nem sokat tehet értünk. Isten kegyelme úgy lesz a miénk, ha a magunk részét megtesszük. Isten azért adja kegyelmét, hogy munkálja bennünk az akarást és a cselekvést, de sohasem helyettesíti saját erőfeszítésünket… Akik az engedelmesség útján járnak, számos akadályba ütköznek. A világ erős, szövevényes befolyásával magához kötheti őket. De az Úr hatástalanítani tud minden olyan erőt, amely választottai elbuktatására irányul. Az Ő erejével győzhetnek minden kísértésen, küzdhetnek le minden nehézséget.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor