Reformáció

„Készítsétek meg az Úrnak útját, egyengessétek az ő ösvényeit. Minden völgy betöltetik, minden hegy és halom megalacsonyíttatik; és az egyenetlenek egyenesekké, a göröngyös utak simákká lesznek.” (Lk 3:4–5)

Krisztus mai hitvallói közül sokaknak szüksége van a János által itt bemutatott reformációs munkára, a szív, az elme és a lélek megtisztítására. A helytelen szokásokkal fel kell hagyni, a görbe ösvényeket ki kell egyengetni. A göröngyös utaknak simává, az önbecsülés és büszkeség hegyeinek pedig alacsonyabbá kell válniuk. „Megtéréshez illő” (Mt 3:8) gyümölcsöket kell teremnünk. Amikor ez valósággá válik Isten hivő népe tapasztalatában, akkor majd „minden test meglátja Istennek szabadítását” (Lk 3:6)…
 
A puszta tény, hogy a nevünk szerepel a gyülekezeti könyvben, még nem biztosítja számunkra a Mennybe való belépést. Isten azt kérdezi, hogy kihasználtad-e a lehetőségeket a szolgálatra és a keresztény jellem kiformálására. Hűségesen sáfárkodtál-e az Úr tulajdonával? Ismerve Isten veled kapcsolatos akaratát, engedelmeskedtél-e ennek az akaratnak? Kerested-e az alkalmat azok megsegítésére, akiknek szüksége volt biztató szavaidra és tetteidre?
 
Nincs olyan ember ezen a Földön, aki ne mutatna fel valamilyen fajta gyümölcsöt, legyen az rossz vagy jó. Krisztus viszont minden lélek számára lehetővé tette, hogy a legértékesebb gyümölcsöt teremje meg. Az Isten rendelései iránti engedelmesség és a Krisztus akarata előtt való meghajlás a szentség békességes gyümölcseit termi az ember életében. Földünk lakói értékesek Isten családja szemében… Isten a leggazdagabb mennyei ajándékot adta, hogy az emberek visszatérjenek a törvény ellen való lázadás útjáról, és beengedjék szívükbe és életükbe a mennyei elveket. Ha az emberek felismernék ezt az ajándékot, és elfogadnák Jézus áldozatát, akkor bűntetteik megbocsáttatnának, és Isten kegyelme hozzásegítené őket ahhoz, hogy életükben megteremjék a szentség csodálatos gyümölcseit.
 
„Minden jó fa jó gyümölcsöt terem.” Be kell mutatnunk a világnak azokat a tiszta elveket, szent törekvéseket és nemes vágyakat, amelyek megkülönböztetnek a többi embertől, és szent, elkülönített nemzetté tesznek bennünket.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor