Krisztus képviselői

„Ti vagytok az én tanúim, így szól az Úr; és szolgáim, akiket választottam.” (Ésa 43:10)

Hatalma és vezetése által a férfiak és nők ugyanazt az életet élhetik, amelyet Krisztus élt a Földön. A Sátánnal való küzdelmük során mindazt a segítséget megkaphatják, amit Krisztus…
 
Szégyent hoz a vallásra azoknak a hitvalló keresztényeknek az élete, akik nem Krisztus életét élik. Akiknek neve szerepel a gyülekezet névsorában, azoknak kötelessége Krisztust képviselni és bemutatni a szelíd és csendes lélek belső díszét. Krisztus tanúivá kell válniuk, és meg kell ismertetniük az emberekkel a Krisztussal való járás és munkálkodás előnyeit. A jelenvaló igazságnak hatalommal kell megjelennie a hitvallók életében, akiknek tovább is kell adniuk azt a világnak. A hívők életének képviselnie kell az igazság megszentelő és nemesítő hatalmát… Fel kell mutatniuk annak a kegyelemnek a hatalmát, amelyet Krisztus halála tesz elérhetővé az emberek számára… A hit és bátorság ép lelkű embereinek kell lenniük, akik feltétel nélkül bíznak Istenben és ígéreteiben…
 
Nincs helye a képmutatásnak azok életében, akikre az Úr olyan szent és ünnepélyes üzenetet bízott, mint ránk. A világ figyeli a hetedik napot ünneplő adventistákat, mert valamennyit tud a hitvallásukról és magas követelményeikről. De amikor azt látja, hogy nem élnek a hitvallásuk szerint, gúnyolódva mutogat rájuk.
 
Akik szeretik Jézust, azok életük minden mozzanatát összhangba hozzák akaratával… Isten kegyelméből képesek romlatlanul megtartani tiszta elveiket. A szent angyalok szorosan mellettük állnak, és Krisztus láthatóvá válik az igazsághoz való kitartó ragaszkodásukban. Krisztus katonái ők, akik hűséges tanúkként hordozzák határozott bizonyságtételüket az igazságról. Megmutatják, van lelki hatalom, amely férfiakat és nőket képessé tesz arra, hogy egyetlen lépéssel se tántorodjanak el az igazságtól és igazságosságtól, még a világ összes kincséért se. Az ilyeneket, bárhol legyenek is, tiszteli a Menny, mert Isten akaratához igazítják az életüket, és nem törődnek azzal, hogy milyen áldozatokat kell meghozniuk.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor