Az otthon légköre

„Higgy az Úr Jézus Krisztusban, és idvezülsz mind te, mind a te házad népe!” (Apcsel 16:31)

Missziómunkát kell végeznünk az otthonunkban. Itt kell Krisztus hitvallóinak bemutatniuk, hogy mit tett értük a kegyelem Istene. A Krisztusban igazán hívő személyt isteni befolyás irányítja. Ez a befolyás érezhető az otthonában, és kedvező hatást gyakorol a családtagok jellemfejlődésére…
 
A gyülekezetnek szüksége van minden kiképzett erőre, hogy mindenki, különösen pedig az Úr családjának sok fiatalja gondos védelmet élvezhessen. Az otthonunkban megélt igazság érezhetővé válik a távol végzett missziómunkáinkban is. Aki keresztény életet él az otthonában, az mindenütt ragyogó világosságot áraszt.
 
Isten azt kívánja a gyermekektől és az ifjaktól, hogy csatlakozzanak az Úr seregéhez… Meg kell tanítani őket a kísértés elhárítására és a hit nemes harcának megharcolására. Mihelyt képesek megérteni az egyszerű szavakkal elmondott tanításaitokat, fordítsátok figyelmüket Jézusra! Tanítsátok őket önuralomra! Már fiatalon tanítsátok meg őket a győzelem kivívására, hogy elnyerhessék Jézustól azt a segítséget, amelyet meg tud, és meg is fog adni, kipótolva a szülők imádságos igyekezetét. Vidámítsátok és biztassátok őket abban a harcukban, amelyet a kísértések ellen vívnak, azért, hogy a Jézus Krisztustól nyert kegyelem által győztesen kerüljenek ki azokból.
 
A családi kör összhangját gyakran megtöri az elhamarkodott és ingerült nyelvhasználat. Mennyivel jobb lenne ki nem ejteni ezeket a szavakat! Egyetlen örömteli mosoly, békés, elismerő és szelídséggel kiejtett szó mélységes gyógyító, vigasztaló és felemelő befolyást áraszthat… Sokan így mentegetik elhamarkodott szavaikat és heveskedő vérmérsékletüket: „Túl érzékeny vagyok, és hirtelen a természetben.” Ez azonban soha nem gyógyíthatja be a meggondolatlan, szenvedélyes szavak okozta sebeket… Az érzéki embernek feltétlenül meg kell halnia, hogy az új ember megszülessen, és Jézus Krisztus birtokba vehesse a lelket…Életed példájával bemutathatod, mit végezhet el Isten hatalma és kegyelme annak érdekében, hogy az érzéki embert lelki emberré formálja át Jézus Krisztusban.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor