Az késői eső

Kérjetek esőt az Úrtól a késői eső idején! Az Úr villámlást szerez, és záporesőt ad nekik, [és] kinek-kinek füvet a mezőn. (Zak 10:1)

A korai és a késői eső jelképe alatt, amely a keleti földeken a magvetés és az aratás idején esett, a héber próféták előre megjövendölték a lelki kegyelem rendkívüli mértékben történő kitöltetését Isten egyháza számára. A Lélek kiáradása az apostolok napjaiban a korai eső kezdete volt, és dicsőséges volt az eredménye….. De a földi aratás vége felé a lelki kegyelem különleges mértékben való kiáradása van megígérve, hogy felkészítse az egyházat az Emberfia eljövetelére. A Léleknek ezt a kiáradását a késői eső kitöltetéséhez hasonlítjuk; és a keresztényeknek ezért a hozzáadott erőért kell kéréseiket az aratás Urához küldeniük „a késői eső idején”.
 
Ahogy Krisztus megdicsőült pünkösd napján, úgy fog megdicsőülni ismét az evangélium záró munkájában, amikor felkészít egy népet, hogy kiállja a végső próbát, a nagy küzdelmet záró összecsapásában. Sokan … látni fogják, amint ide-oda sietnek, Isten Lelke által kényszerítve, hogy másoknak vigyék a világosságot. Az igazság, Isten Igéje olyan, mint tűz a csontjaikban, és égő vágyakozással tölti el őket, hogy megvilágosítsák azokat, akik sötétségben ülnek. Sokan, még a tanulatlanok közül is, most már az Úr szavait hirdetik.
 
A gyermekeket a Lélek arra ösztönzi, hogy menjenek ki, és hirdessék a mennyei üzenetet. A Lélek kiárad mindenkire, aki enged a késztetéseinek, és … a Lélek erejével hirdetik az igazságot. De ha Isten egyházának tagjai ma nem állnak élő kapcsolatban minden lelki növekedés forrásával, nem lesznek készen az aratás idejére. Hacsak nem tartják lámpásaikat kivilágítva és égve, a különleges szükség idején nem részesülhetnek további kegyelemben. Isteni kegyelemre van szükség a kezdet kezdetén, isteni kegyelemre a haladás minden lépésénél, és egyedül az isteni kegyelem tudja befejezni a munkát. Nincs hely annak, hogy megpihenjünk egy nemtörődöm hozzáállással….. Hitet imával párosítva állandóan törekednünk kell arra, hogy még jobban részesüljünk Lelket erejében.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor