Kérjetek

„Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok Szent Lelket azoknak, akik tőle kérik.” (Lk 11:13)

Urunk kegyelemben gazdag és hatalmas erejű Isten, aki kegyelmesen adja ezeket az ajándékokat mindazoknak, akik hittel fordulnak hozzá… Nekünk is ugyanolyan komolyan kell könyörögnünk a Szentlélek kitöltésért, mint ahogyan a tanítványok tették pünkösd napján. Ha ők rászorultak a Szentlélek segítségére, akkor nekünk még inkább szükségünk van rá. Az erkölcsi sötétség lepelként borítja be Földünket. A hamis tanítások, tévtanok és sátáni csalások rengeteg változata vezeti félre az embereket. Isten Lelke és hatalma nélkül hiába fáradozunk az igazság hirdetésén.
 
Krisztus kegyelme tette az apostolokat azzá, amivé váltak. Az őszinte imádat és az alázatos, odaadó ima hozta őket szoros kapcsolatba vele. Együtt ültek Jézussal a mennyei udvarokban. Felismerték adósságuk hatalmas mértékét. Elszánt és kitartó imádság által elnyerték a Szentlélek adományát, majd a lelkek megmentésének rájuk nehezedő terhével munkába indultak… Mi talán ne legyünk olyan elszántak, mint az apostolok voltak?
 
Ha tehát a Szentlélek az erő közvetítője, akkor miért nem éhezzük és szomjúhozzuk a Lélek adományát? Miért nem beszélünk erről, és miért nem tesszük imánk és prédikációink tárgyává?… A keresztény munkások gyűljenek össze csoportokba; kérjenek segítséget és mennyei bölcsességet a helyes tervezésre és kivitelezésre egyaránt.
 
Egyik nap a másik után múlik el, és mind közelebb visz bennünket a kegyelemidő lejártához. Többet kell könyörögnünk, mint valaha, hogy elnyerjük a Szentlélek nagy erejét, és hogy szolgáira kiáradjon megszentelő befolyása…
 
Aki Isten Lelkének befolyása alatt áll, nem lesz fanatikus, hanem nyugodt és higgadt, mentes a túlzó gondolatoktól, szavaktól és tettektől. A tévtanok zűrzavarában Isten Lelke lesz a vezetője és oltalma azoknak, akik nem álltak ellent az igazság bizonyítékainak, és hallgatásra bírtak minden hangot, amely nem attól származott, aki maga az igazság.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor