Bizonyságtevés

„És az apostolok nagy erővel tesznek vala bizonyságot az Úr Jézus feltámadásáról; és nagy kegyelem vala mindnyájukon.” (Apcsel 4:33)

Mit eredményezett a Szentlélek pünkösdnapi kiárasztása? A feltámadt Üdvözítőről szóló örömhír eljutott az akkor lakott világ legszélsőbb határáig, és mialatt a tanítványok a megváltó kegyelem üzenetét hirdették, hatása alatt lelkek tértek meg. Mindenfelől özönlöttek a hívők a gyülekezetbe. A hűtlenek újból megtértek. A bűnösök egyesültek a hívőkkel, és keresték az igazgyöngyöt. Az evangélium sok elkeseredett ellensége védelmezővé vált. A prófécia beteljesedett. „Olyan lesz köztük a legalávalóbb, mint Dávid; a Dávid háza pedig… mint az Úrnak angyala” (Zak 12:8). Minden keresztény felismerte a testvérében az isteni szeretet és jóindulat megnyilvánulását. Egyetlen cél foglalkoztatta őket; egyetlen vágy minden mást háttérbe szorított; egyetlen igyekezetük az volt, hogy Krisztus jellemét nyilatkoztassák ki, és országa építésén dolgozzanak.
 
„És az apostolok nagy erővel tesznek vala bizonyságot az Úr Jézus feltámadásáról; és nagy kegyelem vala mindnyájukon” (Apcsel 4:33). Működésük folytán kiváló férfiak is csatlakoztak a gyülekezethez, akik az igazság elfogadása után arra szentelték az életüket, hogy másoknak is elvigyék azt a reményt, amely békével és örömmel töltötte meg a szívüket. A fenyegetések sem tudták visszatartani vagy megfélemlíteni őket. Az Úr szólt általuk, és miközben egyik helyről a másikra mentek, hirdették az evangéliumot a szegényeknek. Az isteni kegyelem csodás dolgai váltak valóra mindenfelé. Ilyen hatalmas munkát végez Isten, ha az emberek átengedik magukat Lelke uralmának.
 
A Szentlélek ígérete nekünk is ugyanolyan bizonyosan szól ma, mint ahogyan az első tanítványoknak szólt. Isten ma is felülről jövő hatalommal ruház fel minket, azokhoz hasonlóan, akik pünkösd napján hallották a megváltás ígéretét. Isten Lelke és kegyelme ebben az órában is a rendelkezésünkre áll, mert szükség van rá, és a szaván fogjuk Istent…
 
Az Istenért való lelkesedés indította a tanítványokat arra, hogy nagy erővel bizonyságot tegyenek az igazságról. Ennek a mi szívünket is át kellene tüzesítenie a megmentő szeretet, Krisztus és az Ő megfeszítése hirdetésére. A Szentlélek ma is eljön, válaszul az odaadó és kitartó imádságra, és betölti az emberek lelkét a szolgálathoz szükséges erővel.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor