Több, mint emberi erő

„Amikor az ellenség vízözönként betör, az Úr Lelke zászlót von ellene.” (Ésa 59:19, az angol változat szerint)

Isten mennyei segítséget nyújt minden válságban, amellyel emberi erővel nem lehet megbirkózni. Szentlelke által segít minden nehézségünkben, erősíti reménységünket és bizalmunkat, megvilágosítja értelmünket, és megtisztítja szívünket.
 
A te részed annyi, hogy akaratodat Krisztus oldalára állítsd! Amikor az akaratodat alárendeled az övének, Ő azon nyomban birtokba vesz téged, és kimunkálja benned mind az akarást, mind a véghezvitelt, jókedvéből. Természeted a Szentlélek fennhatósága alá kerül. Még gondolataid is Krisztusnak vannak alárendelve. Ha nem tudod óhajod szerint uralni az ösztöneidet és érzelmeidet, urald helyettük az akaratodat, és gyökeres változás megy végbe majd az életedben. Amikor alárendeled az akaratodat Krisztusnak, életed Krisztussal együtt el van rejtve Istenben. Olyan hatalom mellé adtad magadat, amely minden hatalmasság és erő felett áll. Erőt nyersz Istentől, amely szorosan Isten hatalma mellett tart. Új életet nyersz, és a hit útját járhatod.
 
Ezt saját magad sohasem érheted el, csak akkor, ha az akaratod megegyezik Krisztuséval, és együttműködsz a Szentlélekkel. Ne érezd úgy, hogy erre képtelen vagy! Egyszerűen mondd azt, hogy meg tudod, és meg is fogod tenni. Isten megígérte, hogy Szentlelke által segítségedre lesz minden eltökélt törekvésedben.
 
Életre szóló munkánk az örök életre való felkészülés. Ha Isten akarata szerint végezzük el ezt a munkát, akkor minden kísértés a javunkra válik, mivel azok visszautasítása előrehaladást jelent a keresztényi életben. A küzdelem tüzében láthatatlan lények állnak az oldalunkon, akiket a Menny küld a megsegítésünkre a harcunkban. A válságos helyzetben erőt, szilárdságot és kitartást kapunk, és a puszta emberi erőnél többet mondhatunk a magunkénak…
 
A leendő győztesnek láthatatlan erővel kell szembeszállnia… A Szentlélek szüntelenül munkálkodik, hogy megtisztítsa, megnemesítse és fegyelmezze az emberek lelkét, hogy alkalmassá tegye őket a szentek és angyalok társaságára.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor