Minden hívő számára

„Kezdettől fogva kiválasztott titeket Isten az üdvösségre, a Lélek megszentelésében és az igazság hitében.” (2Thessz 2:13)

Ebben a szövegben feltárul a megváltás munkájának két képviselője, az isteni befolyás és Krisztus követőinek élő, erős hite. A Szentlélek megszentelése és az igazságban való hit által Isten munkatársaivá válunk. Krisztus vár egyháza együttműködésére… Jézus Krisztus vére, a Szentlélek és Isten Igéje a tulajdonunkban van. Tudjuk, hogy ennek a hatalmas mennyei gondviselésnek a célja olyan emberek megváltása, akikért Krisztus meghalt. Rajtunk áll, hogy megragadjuk- e Isten ígéreteit, és együttműködünk-e vele. Az emberi és isteni erőnek együtt kell munkálkodnia…
 
A bűnünk miatt keresztre feszített, a feltámadott, majd a Mennybe emelkedett Krisztus, mint közbenjáró, ez a megváltás tudománya, amelyet tanulnunk és tanítanunk kell, a következő.
 
Isten szándéka az, hogy népe megszentelt és megtisztított nép legyen, amely világosságot áraszt maga körül. Azt szeretné, ha példaadó életükkel a Föld háláját vonnák maguk után. Krisztus kegyelme elég ahhoz, hogy ezt mindenki megvalósítsa.
 
Isten korlátlanul fel tudja használni azt az embert, aki énjét megtagadva, szabad teret enged a szívében a Szentlélek munkájának, és teljesen Istennek szentelt életet él. Azok, akik testüket, lelküket és egész lényüket Isten szolgálatára szentelik, állandóan új fizikai, szellemi és lelki erőt kapnak. A Menny kimeríthetetlen tárháza áll a rendelkezésükre. Krisztus nekik adja saját Lelkének éltető leheletét, saját életét. A Szentlélek mennyei erővel ruházza fel őket, hogy értelmükben és szívükben munkálkodjék. A nekünk adott kegyelem által olyan győzelmet érhetünk el, amely saját téves nézeteink, jellemhibáink, kishitűségünk miatt lehetetlennek látszott.
 
Mindenki, aki semmit vissza nem tartva, felajánlja magát az Úr szolgálatára, felbecsülhetetlen eredmények eléréséhez kap erőt. Isten csodálatos dolgokat fog tenni értük.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video