Nemesítő és megszentelő erő

„Én vagyok az Úr, az ő megszentelőjük.” (3Móz 22:9)

A Teremtőn kívül senki sem változtathatja meg az ember szívét… Még a legtapasztaltabb emberek bölcsessége és elgondolása is ki van téve a tökéletlenség és hiba lehetőségének. Az esendő eszköznek, aki a saját öröklött jellemvonásai uralma alatt él, nap mint nap alá kell vetnie magát a Szentlélek megszentelésének, máskülönben saját énje ragadja meg a gyeplőt, hogy az vezessen.
 
Az az ember, aki csak világi tudományokban művelt, nem érti Isten dolgait, azonban akik megtértek és megszentelődtek, látni fogják az ige isteni erejét. Csak azok tudják megkülönböztetni a mennyei dolgokat, akiknek szíve és elméje megtisztult a Lélek megszentelése által.
 
Földi szülő nem adhat gyermekének megszentelt jellemet. Nem adhatja át saját jellemét gyermekének. Egyedül Isten formálhat át bennünket. Krisztus a tanítványokra lehelt, és ezt mondta: „Vegyétek a Szentlelket!” (Jn 20:22) Ez a Menny hatalmas ajándéka. A Lélek által Krisztus saját megszentelő erejével ruházta fel őket. Megtöltötte őket erejével, hogy lelkeket térítsenek az evangéliumhoz. Krisztus nyilvánult meg cselekedeteiken és szavaikon keresztül… A szívükben kellett őrizniük az elveit, és át kellett adniuk magukat Lelke vezetésének. Nem követhették többé saját útjukat, nem szólhatták többé saját szavaikat. Beszédüknek megszentelt szívből kellett áradnia, és megszentelt ajkakról elhangoznia.
 
Szükségünk van a Szentlélek szelídítő, engedelmességre késztető, nemesítő befolyására, hogy jellemünket formálja, és hogy minden gondolatunkat foglyul ejtse Krisztusnak. A Szentlélek adja a győzelemhez szükséges erőt, ez vezet Jézus lábaihoz, hogy odaüljünk, mint Mária, és megtanuljuk tőle a szelídséget és az alázatosságot. Szükségünk van arra, hogy a Szentlélek megszenteljen, a napnak minden órájában, mert egyébként az ellenség csapdájába esünk, lelkünk vesztére.
 
Az igazság világosságának be kell ragyognia a Föld határait. A Megváltó arcáról a mennyei fény mind nagyobb világossága sugárzik képviselőire, hogy szétárasszák azt az éjszakába merült világ sötétjében. Mint Isten munkatársai, imádkozzunk, hogy az Úr Lelke szenteljen meg minket, és egyre fényesebben ragyoghassunk.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor