Íme, micsoda szeretet”

„Nézzétek, micsoda szeretetet adott nekünk az Atya, hogy Isten fiainak neveztetünk.” (1 János 3:1)

Az Atya szívéből áradnak az isteni könyörület Krisztusban megnyilvánuló patakjai az emberek gyermekei felé….. Isten megengedte, hogy szeretett Fia, aki tele van kegyelemmel és igazsággal, egy leírhatatlan dicsőségű világból egy bűntől megrontott és megromlott, a halál árnyékától és az átoktól elsötétített világba jöjjön. Megengedte, hogy elhagyja szeretetének kebelét, az angyalok imádatát, hogy elszenvedje a szégyent, a sértést, a megaláztatást, a gyűlöletet és a halált….. A bűn terhe volt az, a bűn rettenetes nagyságának, a lélek Istentől való elszakadásának érzése – ez volt az, ami összetörte Isten Fiának szívét….
 
Isten együtt szenvedett Fiával. A Gecsemáné gyötrelmében, a golgotai halálban a Végtelen Szeretet szíve fizette meg a mi megváltásunk árát…. Semmi sem fejezheti ki az Atya elveszett emberiség iránti szeretetét, csak a Krisztus által a bukott emberért hozott végtelen áldozat…. A megváltásunkért fizetett ár, mennyei Atyánk végtelen áldozata, amellyel Fiát odaadta, hogy meghaljon értünk, magasztos képet kell adjon nekünk arról, hogy mivé válhatunk Krisztus által. Amikor az ihletett János apostol meglátta az Atya szeretetének magasságát, mélységét és szélességét a elveszett emberiség iránt, imádat és tisztelet töltötte el; és mivel nem talált megfelelő kifejezést, amellyel e szeretet nagyságát és gyengédségét kifejezhette volna, felszólította a világot, hogy szemlélje azt…..
 
Micsoda értéket tulajdonít ez az embernek! Az ember fiai a vétek által a Sátán alattvalóivá válnak. A Krisztus engesztelő áldozatába vetett hit által Ádám fiai Isten fiaivá válhatnak. Azáltal, hogy Krisztus emberi természetet öltött magára, felemeli az emberiséget. A bukott emberek olyan helyre kerülnek, ahol a Krisztussal való kapcsolat révén valóban méltóvá válhatnak az „Isten fiai” névre.” Az ilyen szeretet páratlan. A mennyei Király gyermekei! Drága ígéret! A legmélyebb elmélkedés témája! Isten páratlan szeretete egy olyan világ iránt, amely nem szerette Őt!

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor