Mindenki számára van kegyelem

„Mert ha az egynek bűnesete miatt uralkodott a halál az egy által, sokkal inkább az életben uralkodnak az egy Jézus Krisztus által azok, akik a kegyelemnek és az igazság ajándékának bővölködésében részesültek.” (Róm 5:17)

Istennél bőséges a kegyelem és az erő, de arra vár, hogy igényt tartsunk azokra. Azért nem látjuk be, hogy hatalmas szükségünk van rájuk, mert nem Jézusra, hanem önmagunkra tekintünk. Nem magasztaljuk Jézust, nem támaszkodunk teljesen az Ő érdemeire.
 
Isten biztosította a feltételeket, Krisztus örökkévaló igazsága minden hívő lélek számláján megjelenik. A drága, szennyezetlen ruha, amely a Menny szövőszékén készült, biztosítva van a töredelmes, hívő bűnös számára, aki így szólhat: „Örvendezvén örvendezek az Úrban, örüljön lelkem az én Istenemnek; mert az üdvnek ruháival öltöztetett fel engem, az igazság palástjával vett engemet körül…” (Ésa 61:10)
 
Isten bőséges kegyelmet biztosított annak érdekében, hogy a hívő tiszta maradhasson a bűntől. Az egész Menny a rendelkezésünkre áll határtalan forrásaival. Merítenünk kell a megváltás kútjából! Krisztus a törvény vége az igazságra mindazok számára, akik hisznek. Önmagunkban bűnösök vagyunk, de Krisztusban igazak. Miután Isten nekünk tulajdonítja Krisztus igazságát, igaznak jelent ki minket, és úgy bánik velünk, mint igazakkal. Szeretett gyermekeiként néz ránk. Krisztus munkálkodik a bűn hatalma ellen, és ahol a bűn növekszik, a kegyelem megsokasul.
 
Naponként haladhatunk a szentség ösvényén, és mégis úgy találjuk, hogy egyre magasabbra kell jutnunk. Azonban lelki izmaink minden megfeszítése, szívünk és agyunk igénybevétele során megértjük, hogy a haladásunkhoz szükséges kegyelemből igen bőségesen kapunk.
 
Minél többet elmélkedünk ezen a gazdagságon, annál inkább birtokosai is leszünk annak, és annál jobban megmutatkoznak bennünk Krisztus áldozatának érdemei, amelyek a következők: igazságosságának védelme, kimondhatatlan szeretete, bölcsességének teljessége, és arra való hatalma, hogy szeplő és sömörgőzés nélkül állítson bennünket az Atya elé.
 
A felkészülés napján élünk. A kegyelem teljességére van szükségünk a mennyei tárházakból. Az Úr gondoskodott arról, hogy kegyelméből jusson bőségesen minden egyes napnak az igénye szerint.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján. Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor