Szentség

„Nem tisztátalanságra, hanem szentségre hívott el minket Isten.” (1Thessz 4:7)

Az élet Isten ajándéka. Azért kaptuk, hogy az Ő szolgálatában használjuk. Isten akarata, hogy gondoskodjunk a testünkről, és értékeljük működését. Éppúgy rendelkezünk testi, mint szellemi adottságokkal. Vágyunk és indítékunk a testünkből indul ki, ezért semmi olyat nem szabad tennünk, amivel megrontanánk ezt a számunkra kirendelt tulajdont. Életünket a lehető legjobb fizikai állapotban és lelki befolyás alatt kell tartanunk, hogy tálentumainkat a megfelelő módon használjuk fel. (Olvassuk el 1Kor 6:13–at!)
 
Testünk Istené. Krisztus éppúgy megfizette testünk, mint lelkünk megváltásának árát… Isten gondoskodik az emberi szervezet működéséről, és ebben együtt kell működnünk vele. Az Isten iránti szeret elengedhetetlen az igazi élet és jó egészség szempontjából. Az egészség érdekében szívünket reménynek, szeretetnek és örömnek kell betöltenie.
 
Az alacsonyabb rendű szenvedélyeket szigorú felügyelet alatt kell tartanunk. A szabadjára engedett szenvedélyek szörnyen megrontják a felfogóképességet. Az ilyen vágyak élvezete következtében, ahelyett, hogy a vér a test minden egyes részében szabadon keringene, és ezzel felszabadítaná a szívet, és tisztítaná az agyat, felesleges mértékben árad a belső szervekbe. Ennek eredménye a betegség. Az ember mindaddig nem válhat egészségessé, amíg nem ismeri fel, és nem orvosolja magában a bajt.
 
„Aki pedig az Úrral egyesül, egy lélek ővele. Kerüljétek a paráznaságot. Minden bűn, amelyet az ember cselekszik, a testen kívül van, de aki paráználkodik, a maga teste ellen vétkezik” (1Kor 6:17–18). Egy pillanatra se inogj meg. Sátán örvendezne, ha kísértésével legyőzhetne. Gyenge lelkiismeretedre hagyatkozva, egy pillanat erejéig se próbáld alátámasztani ügyedet! Fordulj el a törvényszegés legelső lépésétől is!
 
Bárcsak József példáját követnék az önmagukat bölcsnek tartók, akik alkalmasnak érzik magukat arra, hogy az élet kötelességeit saját erejükből elhordozzák. A bölcs emberen nem uralkodik az étvágya és szenvedélye, mert ő irányítja és tartja kezében azokat. A bölcs Isten közelébe húzódva igyekszik felkészíteni testi-lelki valóját az élet kötelezettségeinek helyes elvégzésére… Sátán a romboló, Krisztus a helyreállító.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor