Fogadalom az engedelmességre

„Azután vevé a szövetség könyvét, és elolvasá a nép hallatára; azok pedig mondának: Mindent megteszünk, amit az Úr parancsolt, és engedelmeskedünk” 2Móz 24:7

Az a szövetség legyen menedékünk és védelmünk, amelyet Isten a Sinai hegyen kötött népével… Ez a szövetség ma is ugyanúgy érvényes, mint amikor az Úr az ősi Izráellel megkötötte azt…
 
Isten népének ilyen fogadalmat kell tennie ezekben az utolsó napokban. Isten akkor fogadja el őket, ha hűséggel eleget tesznek az Izráellel kötött szövetség pontjainak. Isten mindenkit a szövetségébe foglal, aki engedelmeskedni akar neki. A következő ígéret mindazokhoz szól, akik igazságot és jogosságot cselekednek, és megtartóztatják kezüket mindennemű gonoszság véghezvitelétől: „Adok nékik házamban és falaimon belül helyet, és oly nevet, amely jobb, mint a fiakban és lányokban élő név; örök nevet adok nékik, amely soha el nem vész” (Ésa 56:5).
 
Az Atya az emberek között élő választott népére árasztja szeretetét. Ezek azok az emberek, akiket Krisztus a saját vérén vásárolt meg. Mivel engedtek Krisztus vonzásának, Isten fenséges kegyelme által kiválasztottá válnak arra, hogy Isten engedelmes gyermekeiként üdvözítse őket. Isten ingyen kegyelme és irántuk való szeretete megmutatkozik rajtuk. Mindenki, aki kisgyermekként megalázza magát, és a gyermek egyszerűségével elfogadja Isten szavát, és engedelmeskedik annak, Isten választott népe közé számláltatik.
 
Isten kegyelmének elnyeréséhez nekünk is meg kell tennünk a részünket. Az Úr nem szándékozik helyettünk véghezvinni sem a készséges hozzáállást, sem az elvégzendő tetteket. Ugyan kegyelme által munkálja bennünk az akarást és a véghezvitelt, de ezt nem a mi igyekezetünk helyett teszi.
 
Az ember hasonlítsa össze életét Krisztuséval!… Kövesse annak a példáját, aki betöltötte Jehova törvényét, és ezt mondhatta: „Atyám parancsolatait megtartottam.” Krisztus követői szüntelenül betekintenek a szabadság tökéletes törvényébe, és a Krisztustól kapott kegyelem által az isteni követelmények szerint formálják jellemüket.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor