Megtartó hatalom

„Ti vagytok a Föld sói” (Mt 5:13)

Krisztusnak e szavai által megérthetünk valamit abból, miben áll az emberi befolyás értéke. Mi is dolgozhatunk Krisztus befolyása szerint, és mi is felemelhetjük a gyengéket, miként Ő tette. Életünkkel helyes elveket adhatunk át az embereknek. Ellenállhatunk a világi romlás áradatának. Szétáraszthatjuk azt a kegyelmet, amely egyedül Krisztustól származhat. Felemelhetjük és megédesíthetjük mások életét és jellemét a komoly hittel és szeretettel párosuló tisztaság példájának hatalma által. Isten népe gyakoroljon megújító, megtartó hatalmat a világban! Befolyásával ellen kell állnia a gonoszság pusztító és megrontó hatalmának…
 
Isten népének munkája a világban a gonoszság visszaszorítása és az emberiség felemelése, megtisztítása és nemesítése. A kedvesség, szeretet és jóság elveinek ki kell szakítania az önzés minden egyes rostját, ami áthatotta a társadalmat, és romlást hozott az egyházba… Az emberek meg fogják nyitni szívüket az igazság és szeretet mennyei befolyásának hatására, hogy ezek az elvek rajtuk keresztül is továbbterjedjenek, mint a sivatag patakja, amely mindenkit felüdít, és frissességet teremt ott, ahol most a kopárság és szárazság az úr. Az Isten útját megtartók befolyása olyan messzire hat, mint az örökkévalóság. Istennek ezek a gyermekei magukkal viszik a mennyei béke vidámságát, és kiárasztják annak időálló, felüdítő és megvilágosító erejét.
 
Nyílt befolyásra van szükség. Krisztus ezt mondja: „Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.” (Mt 5:16)
 
A Krisztust befogadókról sugárzó világosság nem önmagukból ered, hanem a világ világosságától és éltető erejétől… Jézus a világosság, az élet, a szentség és megszentelődés mindazok számára, akik hisznek benne. Krisztus világosságát el kell nyerni, és bele kell vinni minden jó munkába. Krisztus kegyelme különböző módokon szintén a Föld sójához hasonlóan hat. Ahová eljut ez a só, otthonokba és közösségekbe, megtartó erőt fog árasztani minden jó megőrzésére és minden gonosz elpusztítására. Az igazi vallás világosság és só a Föld számára…
 
A kegyelem és ismeret forrása megállás nélkül buzog, kiapadhatatlanul. Az Úr ilyen bőséges és teljes forrásból táplál bennünket.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor