A lélek dísze

„Akiknek ékessége ne legyen külső, hajuknak fonogatásából és aranynak felrakásából vagy öltözékek felvevéséből való; hanem a szívnek elrejtett embere, a szelíd és csendes lélek romolhatatlanságával, ami igen becses az Isten előtt” 1Pét 3:3–4

A lélek dísze
 
„Akiknek ékessége ne legyen külső, hajuknak fonogatásából és aranynak felrakásából vagy öltözékek felvevéséből való; hanem a szívnek elrejtett embere, a szelíd és csendes lélek romolhatatlanságával, ami igen becses az Isten előtt” 1Pét 3:3–4
 
Isten, aki mindent csodálatossá és a szem számára kellemessé teremtett, szereti a szépet. Megmutatja nekünk, hogyan vélekedik az igazi szépségről. A szelíd és csendes lélek dísze nagyon nagy érték a szemében.
 
Mennyire értéktelen is az arany, gyöngy és drága díszítés, ha Krisztus szeretetével hasonlítjuk össze! A fizikai szépség a harmónián vagy az egyes részek szimmetriáján alapul, míg a lelki szépség a léleknek a D103 való hasonlóságát és a vele való összhangját jelenti. A lelki szépség értékesebbé teszi tulajdonosát a tiszta aranynál, még Ofir színaranyánál is. A krisztusi kegyelem ugyancsak felbecsülhetetlen értékű dísz. Fölemel és nemesít, dicsőséget sugározva másokra, hogy őket is a világosság és áldások forrásához vonzza.
 
Megjelenésünket minden tekintetben jellemezze finomság, szerénység és tisztaság. Isten Igéje nem hatalmaz fel arra, hogy megváltoztassuk megjelenésünket pusztán a divat kedvéért és a világhoz való hasonulás miatt. A keresztények ne díszítsék magukat költséges ékszerekkel…
 
Mindazok, akik komol+D103yan keresik Isten kegyelmét, megszívlelik az Istentől ihletett drága szavakat. Még megjelenésük is kifejezi az evangélium igazságát.
 
Helyes, ha szeretjük a szépet, és kívánjuk azt; de Isten óhaja, hogy elsősorban a legmagasztosabb szépséget, a romolhatatlant szeressük és keressük. Nincsen olyan külső szépség, amely értékben vagy kedvességben felérne „a szelíd és csendes lelkülettel”, „a fehér és tiszta gyolcscsal” (Jel 19:14), amelyet majd a Földnek minden szentje viselni fog. Ez a ruházat széppé és kedvessé teszi őket már itt a Földön, és azután belépésre jogosítja a Király palotájába.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor