A kétely eloszlatása

„Kicsinyhitű, miért kételkedtél?” Mt 14:31

Krisztus eljött, hogy megmutassa: felülről kapott erővel az ember tiszta erkölcsű életet élhet. Lankadatlan türelemmel, megértéssel és segítőkészséggel könnyített az emberek ínségén. Szelídsége és kedvessége kiűzte a lélekből a nyugtalanságot és a kételyt, a kétkedés szertefoszlott, a gyűlölködést felváltotta a szeretet, a hitetlenséget a bizalom.
 
Nem bölcs dolog önmagunkat figyelni és érzéseinket elemezgetni. Ha ezt tesszük, az ellenség olyan nehézségeket és kísértéseket támaszt, amelyek gyengítik hitünket, és elbátortalanítanak bennünket. Érzelmeink vizsgálgatásával és szabadjára engedésével kaput tárunk a kétely előtt, és elveszítjük tisztánlátásunkat. Ne önmagunkra tekintsünk, hanem Jézusra!
 
Ha kísértések ostromolnak, ha elborít a gond, a kétség és a sötétség, tekints arrafelé, ahol utoljára láttad a fényt! Nyugtasson meg az a tudat, hogy Krisztus szeret, és megoltalmaz! Amikor a bűn erőt akar venni a szíveden, amikor gyötör a bűntudat, és furdal a lelkiismeret, amikor kétely üli meg a lelkedet, gondolj arra, hogy Krisztus kegyelme elég a bűn legyőzéséhez, a sötétség eloszlatásához!
 
Isten kegyelme erőt ad ahhoz, hogy türelmes légy, és bizakodó. Segít úrrá lenni a nyugtalanságon, és szerető Lelke által felmelegíti szívedet, és megújítja gyönge lelkedet… Tedd az életedet bizalommal Isten tenyerébe, és vesd terheidet Őrá!
 
Az Istent szerető lélek a kétely homálya fölé emelkedik. Ragyogó, széles körű, mély, élő tapasztalatra jut el, szelíddé és krisztusivá válik. A lelkét elkötelezi Isten iránt, és életét elrejti Krisztussal Istenben. Az ilyen ember el tudja viselni a mellőzés, a gyalázkodás és a megvetés próbáját, mert Üdvözítője is elszenvedte ezeket. Nem válik ingerlékennyé, és nem csügged el, amikor nehézségek szorongatják, mert Jézus sem csüggedt vagy bukott el. Minden igaz keresztény erőssé válik, nem saját jótettei és érdemei, hanem Krisztus igazságossága által, amelyet hit által tulajdonít neki Isten. Nagyszerű dolog olyan szelídnek és alázatosnak, tisztának és szeplőtelennek lennünk, mint amilyen a Menny fejedelme volt, amikor a Földön járt.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor