Osztatlan odaszentelődés

„Akik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt” Gal 5:24

Azt a parancsot kaptuk, hogy feszítsük meg testünket minden hajlamával és kívánságával. Hogyan tegyük ezt? Talán fájdalmat okozzunk a testünknek? Nem, hanem ítéljük halálra a bűnre csábító kísértéseket. Űzzük ki az elménkből a romlott gondolatokat! Minden gondolatot ejtsünk foglyul Jézus Krisztusnak… Isten szeretete uralkodjék mindenekfelett; Krisztus osztatlan trónt foglaljon el. A testünket megvásárolt tulajdonának kell tekintenünk. A test tagjai legyenek az igazság eszközei.
Ebben a világban két királyság van, Krisztusé és Sátáné. Mindegyikünk e két királyság valamelyikéhez tartozik. Krisztus így szólt a tanítványokért elmondott csodálatos imádságában: „Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól. Nem e világból valók, aminthogy én sem e világból vagyok. Szenteld meg őket a te igazságoddal: A te Igéd igazság. Amiképpen te küldtél engem e világra, úgy küldtem én is őket e világba” (Jn 17:15–18).
Isten akarata nem az, hogy zárjuk el magunkat a világtól, de miközben a világban vagyunk, Istennek kell szentelnünk az életünket. Ne kövessük a világot. Jó befolyásként és ízesítő sóként kell élnünk a világban. Egy szentségtelen, tisztátalan és bálványimádó nemzetség közepette kell tiszta és szent életet élnünk, megmutatva, hogy Krisztus kegyelmének van ereje visszaállítani az isteni képmást az emberben. Megmentő befolyást kell árasztanunk a világban…
A világ a bűn és romlás melegágyává lett… Ne kövessük annak útjait és szokásait! Szüntelenül vissza kell utasítanunk szabados elveit…
A kegyelem áldása azért adatik az embernek, hogy a mennyei világegyetem és az elbukott Föld megláthassa azt, amit egyébként nem láthatna meg, Krisztus jellemének tökéletességét. A nagy gyógyító azért jött a Földünkre, hogy megmutassa az embernek, kegyelme által olyan életet élnek, amelynek eredményeként az Isten nagy napján ezt az áldott bizonyságot mondhassák róluk: „Őbenne vagytok beteljesedve” (Kol 2:20).

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor