Vigyük ügyünket a trón elé

„És jöve egy másik angyal, és megálla az oltárnál, aranytömjénezőt tartva; és adaték annak sok tömjén, hogy tegye minden szentnek könyörgéseihez az aranyoltárra, amely a királyi szék előtt vala” Hós 14:4

Senki ne képzelje, hogy bűnvallással érdemet szerezhet magának Istennél, vagy hogy az emberek előtt tett bűnvallása valamilyen különleges erény lenne… Az Úr azt szeretné, ha naponta hozzá fordulnánk gondunkkal és bűnvallásunkkal, hiszen Ő tud nyugalmat adni nekünk…
Titkos bűnödet egyedül Isten előtt valld meg. Ismerd el szíved tévelygéseit az előtt, aki tökéletesen tudja, hogyan orvosolja bajodat. Ha rosszat tettél felebarátoddal, neki valld be bűnödet, és kárpótold őt a veszteségért. Azután tarts igényt az áldásra. Fordulj Istenhez, amint vagy, hadd gyógyítsa meg minden tökéletlenségedet. Vidd ügyedet sietve a kegyelem trónja elé, végezd mindezt alaposan. Bánj őszintén Istennel és a saját lelkeddel. Ha igazán megtört szívvel jössz elé, akkor győzelemre segít… Isten nem ért majd félre, és nem ítél meg igazságtalanul.
Embertársad nem oldozhat fel bűnöd alól, és nem tisztíthat meg a hamisságtól. Egyedül Jézus adhat békét neked. Ő már régen szeretett téged, és életét adta érted. Szerető szíve együttérez gyöngeségünkkel (Zsid 4:15). Milyen bűn lenne túl súlyos ahhoz, hogy meg ne bocsáthatná? Kinek a lelke túl sötét és bűnterhelt, hogy meg ne menthetné? Jézus nem érdemeket keres bennünk, hanem határtalan jóságával meggyógyítja álnokságunkat, és anélkül szeretett, hogy kiérdemeltük volna, amikor még bűnösök voltunk. Isten türelmes, és végtelenül jó (Neh 9:17).
Van gyógyszer a bűnbeteg lélek számára, és ez a gyógyszer nem más, mint Jézus. Drága Megváltó! Az Ő kegyelme a leggyöngébb ember számára is elég, és nélküle a legerősebb is elveszne.
Megértettem, hogyan nyerhető el ez a kegyelem. Abelső szobádban könyörögj Istenhez. „Hallass örömet és vigasságot velem, hogy örvendezzenek csontjaim, amelyeket összetörtél” (Zsolt 51:10). Légy komoly és őszinte. A buzgó imának nagy hatása van. Küzdj imádban Jákóbhoz hasonlóan. Tusakodj! Jézus vércseppeket izzadt a Gecsemáné-kertben. Te is tégy erőfeszítéseket! Ne hagyd el a belső szobát mindaddig, amíg erősnek nem érzed magadat az Úrban! Azután vigyázz és imádkozz, mert amíg ezt teszed, ezek a gonosz kísértések nem lehetnek úrrá rajtad. Isten kegyelme meg tud és meg is fog nyilvánulni benned.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján. Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor