Krisztus neve a jelszavunk

„És akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban” Jn 14:13

Könyörgéseinket Krisztus által juttathatjuk el a kegyelem trónjához. Rajta keresztül méltatlanságunk ellenére is elnyerhetünk minden lelki áldást.
Tárjátok fel kéréseteket Alkotótok előtt! Ő nem küld el senkit, aki töredelmes szívvel jön hozzá. Egyetlen őszinte ima sem vész el. A mennyei kórus himnuszán át Isten meghallja a leggyengébbek jajszavát is. Ha csendes kamránkban kiöntjük szívünket, vagy az úton járva felfohászkodunk, szavunk eljut a világegyetem Urához. Lehet, hogy emberi fül nem hallja imánkat, de nem vész bele a némaságba, és az élet zaja sem nyomja el. Semmi sem fojthatja el a lélek sóvárgását. Az utca lármáján és a tömegek kavargásán át eljut a Menny trónusához. Istenhez szólunk, és Ő hallja imánkat.
„Kérjetek az én nevemben” – mondja Krisztus… Jézus az összekötő kapocs Isten és az ember között. Megígérte személyes közbenjárását. Szentségének minden érdemét latba veti könyörgő gyermekeiért. Esedezik az emberért, aki – Isten segítségére szorulva – könyörög önmagáért Isten jelenlétében. Igénybe veszi annak befolyását, aki az életét adta a világért. Amikor elismerjük Isten előtt, hogy nagyra értékeljük Krisztus érdemeit, imánk jó illatként száll fel Isten elé. Amikor a Megváltó érdemein át közeledünk Istenhez, Krisztus szorosan önmaga mellé állít, átölel emberi karjával, miközben Isteni karjával megragadja a végtelen Isten trónját…
Igen, Krisztus lett az ima közvetítője az ember és Isten között. Ő lett az áldások közvetítője is. Egyesítette a Mennyet és az emberiséget…
Imádkozz, imádkozz rendíthetetlen hittel és bizalommal. A szövetség angyala, a mi Urunk, Jézus Krisztus az a közbenjáró, aki biztosítja a hívők imájának elfogadását.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor