Szabadulás a bűntől

„Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába; akiben van a mi váltságunk az Ő vére által, bűnünknek bocsánata.” Kol 1:13–14

A Menny fejedelme emelkedett szintre állította az embert, akinek élete a kereszt árával lett egyenértékű… A bűn lealacsonyító mélységéből olyan magasra emelkedhetünk, ahol Krisztus örököstársai, Isten fiai, valamint a Magasságos királyai és papjai lehetünk…
Amikor Krisztus a keresztsége után meghajtotta fejét a Jordán partján, az egek megnyíltak, és a Szentlélek tiszta aranyhoz hasonló galamb formájában reáereszkedett, majd körülvette dicsőségével. Ekkor Isten szava így szólt a magasságos Mennyből: „Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm” (Mt 3:17). Krisztusnak az emberért mondott imája megnyitotta a Menny kapuit, és az Atya elfogadta a bukott faj érdekében mondott könyörgést. Jézus, mint helyettesünk és kezesünk mondta el imáját, amelynek következtében, a szeretett Fiú érdemei által, az emberi család utat találhat az Atyához… Jézus „az út, az igazság és az élet” (Jn 14:6). A Menny kapujának nyílásán át ragyogó világosság árad Isten trónjáról mindazok szívébe, akik szeretik Őt.
Amit Isten Jézusnak a Jordánnál mondott… az egész emberiséghez szól. Isten Jézushoz, mint képviselőnkhöz szólt. Nem dob el minket a bűnünkkel, gyengeségünkkel, mint értéktelent… A dicsőség, amely Krisztuson megnyugodott, Isten irántunk való szeretetének záloga. Ez beszél nekünk az ima erejéről, hogy miképpen juthat hangunk Isten füléhez, és hogyan találnak kéréseink meghallgatásra a mennyei udvarban. A bűn elszakította a Földet a Mennytől, és elidegenítette az égi közösségtől, de Jézus újra összekapcsolta a dicsőség országával. Szeretete körülveszi az embert, és elér a mennyekig. A megnyílt kapukon át Megváltónk fejére hulló fény ránk is árad, ha imádkozunk, hogy ellen tudjunk állni a kísértésnek. A hang, amely Jézushoz szólt, minden hívő léleknek mondja: Ez amaz én szerelmes gyermekem, akiben én gyönyörködöm… Megváltónk olyan utat nyitott meg, amelyen a legbűnösebb, legszegényebb, legelnyomottabb és legmegvetettebb ember is az Atyához járulhat. Mindenki otthonra lelhet az égi hajlékokban, amelyeket Jézus készít.

Ellen White
Ellen White
Kevesen tudják, hogy Ellen White írásaiban a kegyelem szó (angol: grace) több mint 13 000-szer fordul elő. Ha azt vesszük, hogy életében hozzávetőleg 100 000 oldalt vetett papírra, akkor láthatjuk, hogy a szó igen fontos volt az írónő számára. Természetesen minden olyan részt, ahol a szó megjelenik, nem lehetett egy ilyen terjedelmű könyvben leközölni, azonban a legfelemelőbbek közül ki lehetett válogatni azokat, amelyek gazdagítanak bennünket az év minden napján.Kívánságunk az, hogy minden olvasó érezze át a kegyelem szónak ne csak a jelentését, hanem mindazt, amit Isten ebben elhelyezett, vagyis tapasztalja meg az isteni kegyelmet a mindennapokban. Isten áldása nyugodjon az olvasón!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor