A halhatatlan örökség

„Hálákat adván az Atyának, aki alkalmassá tett minket a szentek örökségében való részvételre a világosságban.” (Kol 1,12)

„A váltságdíjat megfi zették, ezért mindenki Istenhez járulhat, és engedelmes földi élet által örök életet nyerhet. Milyen szomorú, hogy mégis sokan elfordulnak a halhatatlan örökségtől, s a büszkeségnek, kedvteléseknek, önzésnek élnek, a külsőségekért rajonganak… és elveszítik az áldást, amely az övék lehetne itt és az eljövendő életben. Beléphetnének a mennyei palotákba, s megtanulhatnának élni a szabadsággal. Krisztussal és a mennyei angyalokkal, Isten fejedelmeivel élhetnének.

A világegyetem Teremtője úgy szereti azokat, akik hisznek egyszülött Fiában mint személyes Üdvözítőjükben, ahogyan Fiát szereti. Itt is, most is csodás mértékben ajándékozza nekünk kegyelmes jóakaratát. A mennyei Világosság ajándékát adta az embereknek, és Vele együtt a menny összes kincsét. Amilyen sokat ígért nekünk az eljövendő életre, olyan bőséges ajándékokat ad nekünk ebben az életben is. Megadna nekünk mindent, ami nemessé tesz és megjobbítja jellemünket. Az a terve, hogy alkalmassá tegyen bennünket a mennyei életre.

De Sátán is harcol az emberi lelkekért… Nem akarja, hogy vágyakozzunk a mennyei megbecsülésre, nem akarja, hogy lássák az örök dicsőséget, ami azok számára van előkészítve, akik majd a menny lakosai lesznek, és nem akarja, hogy megtapasztaljuk a mennyei boldogság előízét… Azoknak, akik elfogadják Krisztust mint Üdvözítőjüket, az élet ígérete adatott… Krisztus legszegényebb tanítványa is a menny polgára lehet, s akkor övé a romolhatatlan örökség. Mindenki választhatja a mennyei ajándékot, Isten fiaként olyan örökség birtokosává válhat, amelyet nem ronthat meg a pusztító! Ne ezt a világot válaszd, dönts a jobb örökség mellett, a végtelen világ mellett! Igyekezzetek az Istennek a Krisztus Jézusban onnét felülről való elhívása jutalmára!” (Fundamentals of Christian Education [A keresztény nevelés alapjai], 234–235. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor