Tanulmányozzuk a szentély bibliai tanítását!

„És mondta nékem: Kétezer és háromszáz estvéig és reggelig, azután kiderül a szenthely igazsága.” (Dán 8,14)

„Szorgalmasan kell tanulmányoznunk a próféciákat, nem szabad nyugodnunk, míg igaz ismereteink lesznek a szentélyről, amely Dániel és János látomásaiban nyilatkozik meg. Ez a bibliai tanítás nagy világosságot áraszt jelenlegi helyzetünkre és munkánkra, s félreérthetetlen bizonyítékát adja, hogy Isten vezetett bennünket múltbeli tapasztalatainkban. Ez magyarázza 1844-es csalódásunkat, és megmutatja, hogy a megtisztítandó szentély nem a Földön van, ahogyan feltételeztük, hanem Krisztus akkor lépett be a mennyei szentély legszentebb részébe, a szentek szentjébe, és ott végzi papi hivatalának befejező művét, a Dániel prófétához intézett szavak beteljesedéseként.

A 2300 nap akkor kezdődött, amikor Artaxerxes Jeruzsálem helyreállítására és felépítésére vonatkozó rendelete hatályba lépett: i. e. 457 őszén. Ez a kiindulópont a Dán 9,25–27 próféciájának valamennyi eseményével tökéletes összhangban van. A hetven hét, azaz 490 év főként a zsidó népre vonatkozik. Ennek az időszaknak a lejártakor Krisztus tanítványainak üldözésével a nemzet megpecsételte Krisztustól való elvettetését, s az apostolok a pogányokhoz fordultak i. sz. 34-ben. A 2300-ból 490 év akkor ért véget, és visszamaradt 1810 év. Időszámításunk szerint 34-től 1810 év 1844-ig terjed.

Az angyal ezt mondta: »…megtisztíttatik a szentély.« Hitünk az első, második és harmadik angyal üzenetére vonatkozóan helyes volt. A nagy útjelzők, amelyek mellett elhaladtunk, mozdíthatatlanok.

A sötétség seregei megpróbálják letörni őket talapzataikról, és azt gondolhatják, hogy ez sikerült nekik. De valójában szilárdan állnak az igazság oszlopai, mint az örök hegyek, amelyeket a Sátán seregeivel egyesített összes emberi erőfeszítés sem képes elmozdítani. Sokat kell tanulnunk és állandóan kutatnunk kell az Írásokat, hogy lássuk, így vannak-e ezek a dolgok.” (Faith I Live By [Hit, amely által élek], 208. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor