Vizsgáljuk meg, milyen forrásból származnak érzéseink és érzelmeink!

„A te határozataidból leszek értelmes, gyűlölöm azért a hamisság minden ösvényét.” (Zsolt 119,104)

„Sok a nyugtalan lélek, akik nem akarják alárendelni magukat a fegyelemnek, rendszerességnek és rendnek. Úgy vélik, szabadságjogaik csorbulnak, ha félreteszik saját értékítéletüket és alárendelik magukat a tapasztaltabbak meglátásainak. Isten műve nem halad előre, ha nincs meg a hajlandóság arra, hogy tevékenységünket alárendeljük a rendnek, és ha nem zárjuk ki a fanatizmus nyughatatlan lelkületét összejöveteleinkről.

A benyomások és érzelmek egyáltalán nem bizonyítékai annak, hogy valakit az Úr vezet. Sátán – bár az emberek nem is gyanítják – érzéseket és benyomásokat kelt. Ezek nem biztonságos vezetők. indenkinek alaposan ismernie kellene hitünk bizonyítékait, és gondosan tanulmányoznunk kell, hogyan teremhetünk gyümölcsöket Isten dicsőségére…

[A Battle Creek-i szanatórium egyik páciense] egy ideig azt gondolta, hogy új világosságot nyert. Nagyon beteg volt, és közeledett a halála… Azok, akiknek elmondta nézeteit, odaadóan hallgatták, s néhányan azt gondolták róla, hogy ihletett… Érvelése, okfejtése sokak szerint hézagmentesnek látszott.

Erőteljes buzdításait betegszobájában mondta el. A legcsodálatosabb elgondolások tárultak fel előtte. De mi volt ihletettségének forrása? A fájdalomcsillapítás céljából neki adott morfi um.” (Revival and Beyond [Megújulás, és ami azon túl következik], 52–54. o.)

„Sok úgynevezett gyógyszer tartalmaz olyan mérgeket, amelyek rossz szokásokat és vágyakat gerjesztenek, pusztítják a lelket és a testet. Sok népszerű, különleges »csodaszer«, és az orvosok által elkészített néhány szer is hozzájárul ahhoz, hogy megalapozza a szeszes italok, az ópium és a morfi um fogyasztásának szokását, melyek rettenetes átkok a társadalomra nézve.” (Ministry of Healing, 127. o., A nagy Orvos lábnyomán, 78. o.)

„Nem kaphatják meg Isten áldását azok, akik azt állítják magukról, hogy megszentelődtek, de kijelentik: nincs szükségük az Írások kutatására ahhoz, hogy megismerhessék Isten akaratát. Saját megszenteletlen érzelmeiket és képzelgéseiket magasztalják, és bezárják fülüket Isten szava előtt, amely Igéjéből ismerhető meg.” (Revival and Beyond [Megújulás, és ami azon túl következik], 55. o.)

Ellen White
Ellen White
A "Maranatha" áhítatos könyv 1976-ben jelent meg először a White Estate gondozásában, majd 2005-ben érte el a magyar olvasóközösséget Egervári Dezső fordításában. A könyv Ellen G. White ihletett írásaiból válógatva, a Krisztus viszajövetele utáni hő vágyat mutatja be, hasznos tanácsokkal és figyelmeztetésekkel összekötve.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor